Ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά απολογείται από το πρωί ο 18χρονος που κατηγορείται για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει στην απολογία του στην ανακρίτρια ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος όπου τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα fullface και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει. Τόνισε ότι το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστηρίζει, επίσης, ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας και έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εξαφάνιση Σταυρούλας στα Χανιά: Ίσως και σήμερα έκδοση εντάλματος για ανθρωποκτονία για τον ενοικιαστή

Λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων - Από Τρίτη οι έλεγχοι

Εμπορευματικός σιδηροδρομικός συρμός έπεσε από γέφυρα 5 μέτρων στη Γερμανία, ένας σοβαρά τραυματίας

Βρετανία: Ένας νεκρός, 89 τραυματίες, οι 33 σοβαρά, από τη σύγκρουση τρένων κοντά στο Μπέντφορντ

Ισραηλινά πλήγματα με τουλάχιστον πέντε νεκρούς στον νότιο Λίβανο παρά την εκεχειρία

Χανιά: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 45χρονης Σταυρούλας - Τι ερευνούν οι Αρχές μετά τη σύλληψη του 43χρονου

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία τα ξημερώματα – Είχε προηγηθεί δόνηση 3,5 Ρίχτερ

Καιρός: Αίθριος με 32άρια και τοπικές βροχές στα ορεινά

Η Ευρώπη πλήττεται από δεύτερο κύμα καύσωνα - Επιδείνωση των φαινομένων το Σαββατοκύριακο

Ασανσέρ: Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή – Δεν θα δοθεί νέα παράταση