Έτοιμος για την πλήρη επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά τον πολύ δύσκολο χρόνο που πέρασε με τους συνεχόμενους τραυματισμούς, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο νεαρός αμυντικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν που αγωνίστηκε χθες για πρώτη φορά στην καριέρα του με τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος που αγωνίζεται με το εθνόσημο, ακόμα κι αν δεν είναι με την Εθνική Ανδρών, ενώ μίλησε για όλο αυτό το διάστημα που ήταν εκτός δράσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή "Επίθεση από τα μπακ":

Για τη χθεσινή νίκη της Ελλάδας επί της Λιθουανίας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Εθνική Ελπίδων. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι με την Ελπίδων. Είναι το πρώτο μου έπειτα από 1,5 χρόνο. Ανυπομονώ για τη συνέχεια. Είμαι διπλά χαρούμενος για τη νίκη, γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς».

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ: «Δεν είναι μια θέση που γνωρίζω 100%, αλλά ξέρω τα βασικά γιατί την έχω ξαναπαίξει. Μου αρέσει αυτή η θέση, αλλά η θέση μου είναι καθαρά αυτή του στόπερ. Ωστόσο, μπορώ να ανταπεξέλθω και στη μεσαία γραμμή.

Για το ρόστερ της Εθνικής Ελπίδων: «Έχουμε μια πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Είναι με παίκτες που κερδίζουν συνεχώς εμπειρίες. Πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα.

Για την παραγωγή παικτών από την Ελπίδων στην Ανδρών: «Ήδη δύο παιδιά πρωταγωνίστησαν στην Εθνική ομάδα. Ο Βρουσάι και ο Παυλίδης, ενώ και ο Λημνιός ήταν στην αποστολή και έπαιξε. Αν μείνουμε ενωμένοι διαμορφώνουμε μια ομάδα με υψηλές προσδοκίες και μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά».

Για το συναίσθημα να αγωνίζεται με την Εθνική: «Η Εθνική είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Εχω αγωνιστεί και με την Ανδρών, αλλά είναι μεγάλη τιμή που αγωνίστηκα και με την Ελπίδων. Όταν φοράς το εθνόσημο, ξεχνάς τα οπαδικά και έτσι πάει μπροστά μια ομάδα».

Για τον τραυματισμό του: «Όποιος πει ότι είναι κάτι εύκολο κατά τη διάρκεια ή μετά από έναν τραυματισμό, θα πει ψέματα. Πέρασα πολύ δύσκολα. Ωστόσο, έτσι είναι ο αθλητισμός. Πρέπει να είσαι έτοιμος για κάτι απρόοπτο ή για έναν τραυματισμό».

Για το αν έχει βελτιωθεί στο γερμανικό πρωτάθλημα: «Σίγουρα, έχω βελτιωθεί. Είσαι μακριά από την οικογένειά σου και πας να αγωνιστείς σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του κόσμου. Είναι μέσα στα τρία κορυφαία. Παίζω σε μια μεγάλη ομάδα. Περιμένω πώς και πώς να μπω στην ομάδα. Περιμένω την ευκαιρία μου. Δεν είναι εύκολο να επιστρέψω έπειτα από απουσία ενός χρόνου, αλλά δουλεύω πάρα πολύ για να επιστρέψω».

Για τον νέο προπονητή της Εθνικής κι αν έχει επικοινωνήσει μαζί του: «Δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή. Είναι νέος. Ακολουθούν πολύ σημαντικά παιχνίδια και η προσοχή είναι εκεί. Εχω ακούσει τα καλύτερα. Ελπίζω με τον χρόνο συμμετοχής που θα έχω με τη Λεβερκούζεν να με παρακολουθήσει και να επιστρέψω. Πραγματικά ανυπομονώ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής

ΕΠΟ: Στις 28/6 η ΓΣ με θέμα τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Συλαϊδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε να χτίσουμε δυναστεία - Από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ελλάδας»

Εξώδικο 24 πρώην ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ: «Να μην αδειοδοτηθούν ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, και άλλες 7 ΠΑΕ»

Ανακοίνωση του Αστέρα στο ημίχρονο του αγώνα με ΑΕΚ: «Ακόμη ένα ανύπαρκτο πέναλτι»

Εθνική: Η νέα διοίκηση αποφασίζει για προπονητή, με Παπαδόπουλο στον πάγκο κόντρα στη Γερμανία

Τριανταφυλλόπουλος: «Θλιβερό να διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις ενώ χθες η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε το Youth League»

Παναγόπουλος: «Αυστηρός ο πειθαρχικός κώδικας αν αποδειχθεί η σύνδεση του Ολυμπιακού με την εγκληματική οργάνωση»

Χαράλαμπος Κωστούλας: «Θα έχουμε να το λέμε για όλη μας τη ζωή με τον αδερφό μου»

Συλαϊδόπουλος: «Κοιμηθήκαμε κοινοί θνητοί και ξυπνήσαμε πρωταθλητές Ευρώπης»