Για τη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League, η πάντα ψυχωμένη και επικίνδυνη ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τη Ρέτζιο Εμίλια στην Ιταλία (12/10, 21:30), με σκοπό να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, μέσα σε μια αρκετά δύσκολη έδρα (Cosmote Sport 4, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr)!

Η ελληνική ομάδα προέρχεται από ήττα με... παλικαρίσια όμως εμφάνιση από την Καρσίγιακα στην Σμύρνη (91-88), όμως στη Basket League ξέσπασε στην Καρδίτσα (79-63). Από την άλλη, οι Ιταλοί ξεκίνησαν ιδανικά τη διοργάνωση με νίκη μέσα στην έδρα της Βόννης (84-88).

Στα αγωνιστικά νέα της ομάδας εκτός είναι ο γκαρντ Δημήτρης Φλιώνης, ενώ δεν έχει παίξει ακόμα σε επίσημο παιχνίδι και ο Δημήτρης Μαυροειδής. Για τους φιλοξενούμενους, έχει τραυματιστεί ο Μικέλε Βιτάλι, που θα μείνει εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες, νιώθοντας ανακούφιση που γλίτωσε τα χειρότερα.

O προπονητής της «βασίλισσας», Ηλίας Κανζούρης, δήλωσε στο aekbc.gr για το ματς: «Παίζουμε το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι μας για τον όμιλο. Aυτή τη φορά αντίπαλός μας είναι η Ρέτζιο Εμίλια, η οποία σας θυμίζω την περασμένη εβδομάδα νίκησε μέσα στη Βόννη. Ο αγώνας απαιτεί μεγάλα ενεργειακά αποθέματα και συνέπεια στην άμυνα για σαράντα λεπτά από μέρους μας. Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι θα κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά ως ομάδα και θα μπορέσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό, που μας βολεύει μέσα στο παιχνίδι».

«Θα είναι η πρώτη γεύση του BCL για το κοινό της Ρέτζιο Εμίλια, θα βρεθούμε μπροστά σε έναν σπουδαίο ευρωπαίο αντίπαλο όπως η ΑΕΚ, που είναι μεταξύ άλλων ένας από τους έξι νικητές του διαγωνισμού στη νέα του μορφή», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των Ιταλών, Μαξ Mενέτι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.