Να κλείσει - προς το παρόν - το θέμα με τις πιθανές αλλαγές στον τρόπο που οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αποφασίζουν για απεργία, διεμήνυσε το Μαξίμου προς όλες τις κυβερνητικές εμπλεκόμενες πλευρές. Κι αυτό γιατί όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά το όλο θέμα «βγήκε σε λάθος χρονική στιγμή».

Πράγματι, η κυβέρνηση δεν θα ήθελε με κανένα τρόπο να δημιουργήσει νέο πυρήνα εντάσεων με ανοιχτό ακόμα το θέμα της ΔΕΗ και πολύ περισσότερο δεν επιθυμεί σε αυτή τη κρίσιμη φάση να δει το ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιείται από κυβερνητικές επιλογές. Άλλωστε, και μόνο στις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι επίκειται αλλαγή στον τρόπο προκήρυξης απεργιών, η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε και μάλιστα ιδιαίτερα έντονα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τέτοιο νόμο. Μετά την χθεσινή, ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα η υπεύθυνη Επικοινωνίας του κόμματος, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα περάσουν οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο». Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης χωρίς την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση παρά την προς στιγμήν οπισθοχώρηση έχει έτοιμο σχετικό νόμο ο οποίος προβλέπει:

- Αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις: Με την διάταξη που προωθείται μια απεργία για να είναι νόμιμη πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του συνδικάτου.

- Επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ-άουτ): Πρόκειται για επαναφορά διάταξης του 1976, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε εργοδότη να κλείνει την επιχείρησή του σε περίπτωση απεργίας διαρκείας των εργαζομένων, μέτρο που ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

- Επανεξέταση του τρόπου χρηματοδότησης των συνδικάτων: Μέχρι σήμερα η χρηματοδότηση γίνεται από το κράτος μέσω κονδυλίου που παρακρατεί ο εργοδότης ως ποσοστό από τις εισφορές που πρέπει να καταβάλει στους εργαζόμενους. Στην Ευρώπη η χρηματοδότηση καλύπτεται από τις συνδρομές των μελών των συνδικάτων.

- Αλλαγή στο καθεστώς συνδικαλιστικών αδειών: Το καθεστώς θα αυστηροποιηθεί σε ό,τι αφορά το ποιοι θα δικαιούνται και πώς θα χορηγούνται.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη αστυνομικός στη Ρόδο με περίπου μισό κιλό κοκαΐνη

Σάλος με σεξιστικό σχόλιο του Μασκ για τον κίνδυνο απέλασης 19χρονης - «Δεν με σόκαρε», απάντησε η νεαρή

Σέρρες: Βρέθηκε σημείωμα του 45χρονου Πυροσβέστη - Το μήνυμα στη γυναίκα του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς