Η Πόρτο έκανε το «2x2» στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας της Ρίο Άβε, η οποία έχει στον πάγκο της τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο.

Οι «δράκοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 11ο λεπτό με τον Νεουέν Πέρες. Στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το παιχνίδι, χωρίς να επιτρέψουν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, και στο 82' ο Μπόρχα Σάινθ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Για τη Ρίο Άβε, στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκαν τρεις παίκτες με ελληνικό ενδιαφέρον. Βασικοί αγωνίστηκαν οι δανεικοί από τον Ολυμπιακό Γκουστάβο Μάνσα και Ντιόγκο Νασιμέντο, καθώς και ο Γιώργος Λιάβας, ενώ ως αλλαγή πέρασε στο παιχνίδι ο Μάριος Βρουσάι.

Η Πόρτο μετρά πλέον δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, έχοντας σημειώσει τέσσερα γκολ και διατηρώντας ανέπαφη την εστία της. Αντίθετα, η Ρίο Άβε παραμένει χωρίς βαθμό και χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή (14/8)

Σπόρτινγκ-Γκιμαράες 3-2

Σάββατο (15/8)

Αλβέρκα-Εστρέλα 2-2
Ακαντέμικο Βισέου-Σάντα Κλάρα 0-1
Ρίο Άβε-Πόρτο 0-2

Κυριακή (16/8)

Νασιονάλ-Εστορίλ (17:30)
Αρούκα-Μορεϊρένσε (20:00)
Μπράγκα-Ζιλ Βισέντε (22:30)
Φαμαλισάο-Μαρίτιμο (22:30)

Δευτέρα (17/8)
Κάζα Πία-Μπενφίκα (22:15)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube