Λεπτομέρειες από τα συμβόλαια και των 12 ομάδων που θέλησαν να δημιουργήσουν τη European Super League ήρθαν στη δημοσιότητα, μέσω του ρεπορτάζ του «Der Spiegel», που μάλιστα φέρνει στο φως έγγραφα των συμφωνιών.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα έβαζαν στα «πληγωμένα» ταμεία τους έξτρα 60 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στο πλαίσιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Πρόκειται, ίσως, και για τον λόγο που οι δύο ισπανικοί σύλλογοι δεν έχουν αποσύρει ακόμα την παρουσία τους από τη European Super League.

«Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα πληρωθούν έξτρα 60 εκατ. ευρώ η καθεμία, ποσό που θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις. Για αυτό τον λόγο, στο τέλος της πρώτης σεζόν της Super League, θα λάβουν από 30 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, στη συμφωνία είχε ήδη προβλεφθεί το σενάριο της απόσυρσης της συμμετοχής από τη Λίγκα και σύμφωνα με τα έγγραφα, κάθε ομάδα που εγκατέλειψε τη συμμαχία θα κληθεί να πληρώσει περί τα 150 εκατ. ευρώ.



Επιπρόσθετα, σε ένα άλλο σκέλος του συμβολαίου τονίζεται ότι οι ομάδες της Super League θα έχουν το δικαίωμα να μεταδώσουν αποκλειστικά στα δικά τους κανάλια τέσσερις αναμετρήσεις από την κανονική περίοδο, προσδοκώντας φυσικά σε ακόμα περισσότερα έσοδα από συνδρομές.

Σύμφωνα με τις σελίδες που δημοσιεύονται, οι ομάδες που ιδρύουν τη Super League είναι 15, καθώς εκτός από τους «12» συμπεριλήφθηκαν οι Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ, που προσκλήθηκαν, χωρίς τελικά να πουν το τελικό «ναι» στην προοπτική της κλειστής Λίγκας και αυτές που θα είχαν το μικρότερο ποσοστό εσόδων θα ήταν οι Μίλαν, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ και Ίντερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η JP Morgan, τράπεζα που ήταν η κύρια χρηματοδότρια της διοργάνωσης της Super League, γνωστοποίησε σήμερα πως «εκτιμήσαμε λάθος το πώς θα υποδεχόταν αυτήν την συμφωνία η ποδοσφαιρική κοινότητα και το πόσο θα επηρέαζε τους φίλους του ποδοσφαίρου στο μέλλον. Πήραμε το μάθημά μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιστρέφουν στην εθνική Σερβίας τα αδέρφια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Τρέλα: Βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα στα χαρτιά οι Μαροκινοί

Τι συνέβη πραγματικά στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και γιατί η απόφαση της CAF προκάλεσε σοκ

«Ενώ αλληλοβρίζονταν στην Ομοσπονδία, η CAF τιμωρούσε τη Σενεγάλη»: Για φιάσκο κάνει λόγο μεγάλο σενεγαλέζικο μέσο

Η Σενεγάλη προσφεύγει στο CAS μετά την αφαίρεση του τίτλου - Σκέψεις να μην κατέβει ξανά στο Κόπα Άφρικα!

Η αντίδραση των Σενεγαλέζων διεθνών μετά την απόφαση-σοκ: Χαμόγελα, πόζες με το τρόπαιο και… μήνυμα στην CAF!

Παγκόσμιο σοκ στο ποδόσφαιρο: Η Σενεγάλη έχασε στα χαρτιά το Κόπα Άφρικα από το Μαρόκο, δύο μήνες μετά τον τελικό!

Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη ο Κέιν - Στη 10άδα ο Παυλίδης και ο Ελ Κααμπί!

Ο Μασούρας βάζει πλώρη για την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του στο σκοράρισμα!

Συζητά να γίνουν στο Μεξικό τα παιχνίδια του στο Παγκόσμιο Κύπελλο το Ιράν