Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κω οι δύο αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί από συναδέλφους τους επειδή δεν πλήρωσαν τα ποτά που ήπιαν σε νυκτερινό κέντρο του νησιού.

Σε βάρος των δύο αστυνομικών ηλικίας 37 και 34 ετών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αντιποίηση αρχής, παράβαση καθήκοντος και απατηλή πρόκληση βλάβης και παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία μετά από αναβολή έγινε χθες.

Το δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, έκρινε κατά πλειοψηφία αθώους τους δύο κατηγορούμενους για το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, ομόφωνα αθώους για την παράβαση καθήκοντος ενώ κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για την απατηλή πρόκληση βλάβης, λόγω έλλειψης εγκλήσεως, όπως μεταδίδει η Ροδιακή.

Απολογούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο αστυνομικοί έκαναν λόγο για «παρεξήγηση», είπαν ότι είχαν καταναλώσει αλκοόλ και πως όταν τους ζητήθηκε επέδειξαν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα χωρίς όμως να διενεργήσουν έλεγχο ή να δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο κατηγορούμενοι στις 16 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα πήγαν σε νυχτερινό κέντρο του νησιού και σύμφωνα με τις πληροφορίες του bloko.gr, δήλωσαν ότι ανήκουν σε ειδική υπηρεσία ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ.

Κατανάλωσαν άφθονο αλκοόλ, σε σημείο που μέθυσαν, όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης, αλλά έφυγαν χωρίς να πληρώσουν το λογαριασμό, επαναλαμβάνοντας την ιδιότητά τους. Ο ιδιοκτήτης, όμως, μόλις οι δύο άνδρες έφυγαν, κάλεσε την αστυνομία, κατήγγειλε το περιστατικό και ο 37χρονος και ο 34χρονος, συνελήφθησαν.

Οι δύο αστυνομικοί, αξίζει να σημειωθεί ότι υπηρετούν στο νησί της Κω ως αποσπασμένοι.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιζών στη δίκη των Τεμπών: «Την ώρα που εκσφενδονίζομαι μαυρίζουν όλα»

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους – Πού σταματούν υποχρεωτικά οι υπαίθριες εργασίες

Κακοκαιρία Agneta: Πλημμύρες σε Ρόδο, Σάμο, Κάλυμνο και Βόλο – Παρασύρθηκαν οχήματα, μηνύματα του 112

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια και πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

Κακοκαιρία AGNETA: Αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Ολλανδία: Προσφέρει αμοιβή 2 εκατ. ευρώ για τη σύλληψη φυγόδικου βαρόνου της κοκαΐνης

Σητεία: Τρεις συλλήψεις μετά την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Έκρηξη στην Πλάκα: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν φταίω εγώ για την έκρηξη»

Τέσσερα κακουργήματα για την υπόθεση της ΜΚΟ - Κρατούνται οι έξι συλληφθέντες

Έφοδος των «Αδιάφθορων» στην Πολεοδομία Κατερίνης - 5 συλλήψεις