Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο χειρουργημένο και καλά στην υγεία του βρίσκεται, το νεαρό ελαφάκι από τη Ρόδο που είχε διασωθεί από τη φωτιά πριν μερικές μέρες αλλά αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το ελαφάκι, ένα νεαρό αρσενικό πλατώνι, είχε εντοπιστεί τραυματισμένο στο Κιοτάρι στον περίβολο του ξενοδοχείου Lindos Breeze Beach Hotel, και το περιέθαλψαν τα μέλη του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» που βρέθηκαν στο νησί της Ρόδου. Το ελαφάκι, επειδή παρουσίαζε προβλήματα στα άκρα του κι επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Αθήνα για να χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του συλλόγου παρατηρώντας το ζώο, το οποίο παρουσίαζε έντονη χωλότητα στα πρόσθια άκρα του, ο κτηνίατρος έκρινε σκόπιμη την αναισθησία του. Με χρήση φυσοκάλαμου, ευγενική προσφορά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, αναισθητοποίησε το πλατώνι, το οποίο μεταφέρθηκε, συνοδεία του κτηνιάτρου, με όχημα του Δασαρχείου Ρόδου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου.

Μετά την πρώτη κλινική και ορθοπεδική εξέταση, κρίθηκε απαραίτητη η περεταίρω διερεύνηση του περιστατικού με ακτινολογικό έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε με το ζώο υπό γενική αναισθησία την Κυριακή 30 Ιουλίου στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Μαργιέ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, το ζώο λάμβανε από τον κτηνίατρο Γρηγόρη Μαρκάκη και από απόσταση, με χρήση φυσοκαλάμου, αντιφλεγμονώδη αναλγητικά φάρμακα, αντιβιοτικά, καθώς επίσης και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για την υποστήριξη του μυϊκού του συστήματος. Κατόπιν συνεννόησης με την Δρ. Αναστασία Κομνηνού, πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του πλατωνιού στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το νεαρό πλατώνι που διασώθηκε από τον πανικό της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο χειρουργήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα. Τις προηγούμενες μέρες φιλοξενήθηκε σε χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, υπό την ευθύνη του Δασαρχείου Ρόδου.
Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης ταξίδεψε, με την ευγενική χορηγία της Attica group, από τη Ρόδο στον Πειραιά.

Παρελήφθη από μέλη της «ΑΝΙΜΑ» και μεταφέρθηκε στο συνεργαζόμενο Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου. Χειρουργήθηκε επιτυχώς από τον ορθοπεδικό κτηνίατρο Μπάμπη Χαραλαμπίδη με τη συνεργασία των κτηνιάτρων Αχιλλέα Ακρίβου, μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΙΜΑ, Γρηγόρη Μαρκάκη, κτηνίατρο της «ΑΝΙΜΑ» και Νόη Ψαρουδάκη, κτηνίατρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Μετά την ανάνηψη μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όπου θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του.

Πηγή: www.rodiaki.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Απαγόρευσαν την είσοδο σε όποιον δεν μιλά γερμανικά σε παραλία της λίμνης Χάλε

Φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά και χαρτιά στο Αιγάλεω

Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Επιλύθηκε μια εκκρεμότητα 200 ετών - Είναι ίσως η πιο εμβληματική μεταρρύθμιση

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ - Μαύρο χρήμα άνω των €3 εκατ. μαζί με μεσιτικό γραφείο

Ξαγρυπνά ο σύντροφός σου; Ούτε εσύ κοιμάσαι καλά

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ, πτώση για Καρυστιανού - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο Τσίπρας

Χρυσοχοΐδης: «Σε λίγες ημέρες θα λειτουργούν οι 300 κάμερες που θα καταγράφουν τις παραβάσεις κόκκινου»

Θεσσαλονίκη: «Τσαντάκιας» επιτέθηκε σε 76χρονη στην Ανάληψη

Ομάδα ατόμων έγραψε συνθήματα με μπογιά έξω του σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο - Κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία με 18 νεκρούς