Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι υπέστη ρήξη χιαστού γεγονός που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης, τουλάχιστον, για τους επόμενους τέσσερις μήνες, με τον Ιταλό μπακ χαφ να αποτελεί το έβδομο τέτοιου είδους «χτύπημα» για τη Ρόμα τα τελευταία δύο χρόνια.

Από τον Στρούτμαν στον Φλορέντσι και από τον Ρούντιγκερ στον Μάριο Ρούι, οι «τζιαλορόσι» έχουν δει επτά παίκτες να τίθενται εντός δράσης λόγω ρήξης χιαστού σε διάστημα 31 μηνών! Ένας σοκαριστικός τραυματισμός που κρατάει τον αθλητή εκτός αγωνιστικών χώρων για μεγάλο διάστημα, δημιουργώντας πληγή τόσο στο σώμα όσο, κυρίως, στο νου.

Στρούτμαν (Νάπολι- Ρόμα, 9 Μαρτίου 2014)



Ο Κέβιν Στρούτμαν πέφτει στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας το αριστερό του γόνατο. «Ρήξη πρόσθιου χιαστού» η διάγνωση, το πρόβλημα όμως στην πορεία έγινε πιο σύνθετο. Εγχειρίστηκε δέκα μέρες μετά τον τραυματισμό στην Ολλανδία από τον καθηγητή Φαν Ντάικ στο Κέρκοφ, επιστρέφοντας μετά από 8 μήνες. Δεν ήταν όμως το τέλος της ταλαιπωρίας του. Στις 25 Ιανουαρίου 2015 στην Φλωρεντία η Ρόμα αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα και μετά από μία κόντρα ο Κέβιν μένει στο έδαφος. Νέος τραυματισμός και επέμβαση στις 30 Ιανουαρίου εκ νέου στην Ολλανδία με τη σεζόν να ολοκληρώνεται και πάλι πρόωρα. Νέα σεζόν η ατυχία του χτυπά εκ νέου την πόρτα. Στις 14 Αυγούστου κατά τη διάρκεια της «Open day» πέφτει στις σκάλες και από την πτώση ήδη το γόνατο φαίνεται πως έχει ζημιά. Αυτή τη φορά χειρουργείται στην «Villa Stuart» από τον καθηγητή Μαριάνι. Πέντε μήνες μετά επιστρέφει στο γήπεδο με την «primavera» και στις 21 Φεβρουαρίου του 16’ ο Σπαλέτι του δίνει χρόνο με την Παλέρμο, ενώ στις 2 Μαΐου επιστρέφει βασικός στο «Μαράσι» εναντίον της Τζένοα.

Καπράντοσι (Ιταλία U21 - Γερμανία U21, 4 Σεπτεμβρίου 2015)



Ο Έλιο Καπράντοσι φτάνει στην Villa Stuart για να εγχειριστεί έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού στο γόνατο στην αναμέτρηση της Under20 της Ιταλίας κόντρα στην αντίστοιχη της Γερμανίας. Δούλεψε πολύ προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό στις 2 Απριλίου του 2016 ο Έλιο επιστρέφει στο γήπεδο με την primavera στην νίκη 7-0 επί της Κροτόνε. Στις 4 Ιουνίου ο αμυντικός και αρχηγός των «τζιαλορόσι» αγωνίζεται και κερδίζει τον τελικό του πρωταθλήματος της primavera κλείνοντας με την κατάκτηση ενός τίτλου μία άτυχη χρονιά.

Πόντσε (primavera Ρόμα- primavera Μπαρτσελόνα, 24 Νοεμβρίου 2015)



Η ομάδα της primavera της Ρόμα αντιμετωπίζει την αντίστοιχη των «μπλαουγκράνα» στη Βαρκελώνη και στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αργεντινός δέχεται ένα χτύπημα δίχως να αντιληφθεί την σοβαρότητά του συνεχίζοντας να αγωνίζεται. Επιστρέφοντας στη Ρώμη την επόμενη ημέρα λόγω ενοχλήσεων υποβάλλεται σε εξετάσεις που φανερώνουν το πρόβλημα. Ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο! Στις 7 Δεκεμβρίου περνά την πόρτα του χειρουργείου και μόλις μετά από 4 μήνες επιστρέφει «σιδερένιος» σημειώνοντας δύο γκολ στο 7-0 της ομάδας του απέναντι στη Κροτόνε.

Νούρα (Πρωτάθλημα primavera: Ρόμα- Βίρτους Εντέλα, 28 Μαΐου 2016)



Ο Νιγηριανός μπακ τραυματίστηκε στις 28 Μαΐου και από τότε δεν έχει καταφέρει να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, παρ’ όλο που χειρουργήθηκε τρεις μέρες μετά τον τραυματισμό του. Μία σεζόν γεμάτη προβλήματα για τον πρώην παίκτη της Σπέτσια, αρχικά καρδιακά που τον κράτησαν μακριά από τα γήπεδα σε διαφορετικές εβδομάδες και μυϊκά στη συνέχεια. «Βήμα βήμα και θα τα καταφέρω» το μήνυμα του ποδοσφαιριστή με την επιστροφή να μην είναι μακριά.

Ρούντιγκερ (προετοιμασία με την εθνική Γερμανίας Ιούνιος 2016)



Συνέχισε την ατυχία στην «οικογένεια» της Ρόμα, με το «κακό» να χτυπά αυτή τη φορά τις μεταγραφικές επιλογές του Σαμπατίνι. Ο παίκτης ήταν να πωληθεί προκειμένου στα ταμεία του συλλόγου να μπουν επιπλέον έσοδα, με τους διοικούντες να ευελπιστούν πως η κλήση του παίκτη από την εθνική ομάδα της Γερμανίας στο Euro της Γαλλίας θα ανέβαζε την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Κατά τη διάρκεια προπόνησης στο πλαίσιο της προετοιμασίας των «πάντσερ» ο νεαρός κεντρικός αμυντικός παθαίνει ρήξη χιαστού και επιστρέφει εσπευσμένα στη Ρώμη. Στις 11 Ιουνίου υποβάλλεται σε επέμβαση από τον καθηγητή Μαριάνι με τον 23χρονο να ξεκινά αμέσως πρόγραμμα αποθεραπείας. Τέσσερις μήνες μετά ο ποδοσφαιριστής ακολούθησε το ίδιο πρόγραμμα στην προπόνηση με τους συμπαίκτες του μετρώντας πλέον αντίστροφα για την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση.

Μάριο Ρούι (Ρόμα- Τσέλσι τουρνουά στην Αμερική, Αυγούστος 2016)



Η «κατάρα» χτύπησε κυρίως την άμυνα, αφού μετά τους Καπράντοσι, Νούρα και Ρούντιγκερ, ο Μάριο Ρουί μπήκε και αυτός στη «λίστα». Ο παίκτης είδε τον χιαστό του να κόβεται, περνώντας την πόρτα του χειρουργείου μόλις 22 μέρες μετά την απόκτησή του, εξαιτίας μίας κόντρας με τον Σεσκ Φάμπρεκας στον αγώνα με την Τσέλσι στο πλαίσιο ενός τουρνουά στη Βοστώνη. Από τις 5 Αυγούστου ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Φλορέντσι (Σασουόλο- Ρόμα, 26 Οκτωβρίου 2016)



Στο 39ο λεπτό του αγώνα στο στάδιο «Μαπέι», ο Αλεσάσντρο Φλορέντσι βάζει άσχημα το πόδι στο χορτάρι με αποτέλεσμα ο χιαστός του να κοπεί, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε χθες και πλέον ο 26χρονος μπαίνει σε διαδικασία «μάχης» για την επιστροφή του που προσδιορίζεται στο τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube