Τα ρομποτικά ταξί της νεοφυούς επιχείρησης Waymo θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στους αυτοκινητόδρομους του Σαν Φρανσίσκο, του Φοίνιξ και του Λος Άντζελες, κάτι το πρωτόγνωρο για μετακινήσεις που παρέχονται από πλήρως αυτόνομα οχήματα.

Η θυγατρική της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, ενέτεινε τις δοκιμές στους αυτοκινητοδρόμους από το 2023, μεταφέροντας κυρίως ορισμένους από τους υπαλλήλους της, προτού ξεκινήσει την προσφορά των υπηρεσιών της, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο όμιλος προβλέπει να προσφέρει αργότερα τις διαδρομές στις λεωφόρους υψηλής ταχύτητας στο Όστιν ή την Ατλάντα, όπου η Waymo παρέχει ήδη υπηρεσίες εντός του αστικού κέντρου.

Στην πόλη όπου ιδρύθηκε, η Waymo προσφέρει ήδη διαδρομές σε μια ζώνη που εκτείνεται μεταξύ του Σαν Φρανσίσκο και του Σαν Χοσέ, ήτοι μια απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Τα ρομποταξί των Tesla, Zoox (Amazon) και May Mobility περιορίζονται, προς το παρόν, στην οδήγηση εντός της πόλης και δεν κυκλοφορούν στους αυτοκινητοδρόμους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραήλ: «Χτυπήσαμε το αρχηγείο του ναυτικού των φρουρών της Επανάστασης»

Θεσσαλονίκη: Οδηγός ΟΑΣΘ παράτησε επιβάτες και πλακώθηκε με οδηγό ΙΧ στη μέση του δρόμου!

Η κραυγή του πατέρα του Κλεομένη: «Οι δολοφόνοι του παιδιού μου να μην ξαναδούν το φως του ήλιου - Θέλω δικαιοσύνη»!

Στη Θεσσαλονίκη ο Χρυσοχοΐδης: Πιθανές ανακοινώσεις για τη δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη

«Η οπαδική βία μου στέρησε τον κόσμο μου - Μην προβάλλετε άλλο το βίντεο»: Συγκλονίζει η μητέρα του Κλεομένη!

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στα βόρεια προάστια με αμφορείς ηλικίας 2.000 ετών

Βουλή: 3 δισ. για αντιβαλλιστικό και αντι-drone σύστημα - Αναβάθμιση άλλων 38 F-16

Συναγερμός στην Κύπρο με τον αφθώδη πυρετό - Ποια προϊόντα επηρεάζονται

Κέρκυρα: Διασωληνωμένος στο Παίδων «Αγία Σοφία» 14χρονος που έπεσε από πατίνι

Νέο «χειρόφρενο» από τους οδηγούς ταξί - Απεργία διαρκείας από αύριο Τρίτη αποφάσισε το ΣΑΤΑ