Την τελευταία πνοή του, σε ηλικία 86 ετών, άφησε ο Σκωτσέζος πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ, Ρον Γιτς, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/9) ο σύλλογος της Premier League.

Ο εκλιπών εντάχθηκε στο δυναμικό των «ρεντς» το 1961, προερχόμενος από την Νταντί Γιουνάιτεντ, και φόρεσε για οκτώ σεζόν το περιβραχιόνιο του αρχηγού της διάσημης ομάδας. Μόνο ο Στίβεν Τζέραρντ έχει διατελέσει αρχηγός των «κόκκινων» για περισσότερα παιχνίδια.

Ο Γιτς πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Αγγλίας και τρία Charity Shield (σ.σ. νυν Community shield) με τη Λίβερπουλ, ενώ ήταν ο αρχηγός των «ρεντς» το 1965, όταν κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου το Κύπελλο Αγγλίας.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι ο Γιτς, ο οποίος υπήρξε διεθνής με την εθνική Σκωτίας, πέθανε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ τον Ιανουάριο είχε γίνει γνωστό πως ο εκλιπών έπασχε από Αλτσχάιμερ. «Οι σκέψεις όλων στη Λίβερπουλ είναι με τη σύζυγο του Ρον, την Αν, όλη την οικογένειά του και τους φίλους του σε αυτήν την απίστευτα θλιβερή στιγμή» αναφέρει ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ στη σχετική ανακοίνωσή του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αλύγιστη Τότεναμ, έσωσε τον βαθμό στις καθυστερήσεις στο «Ολντ Τράφορντ»

Καταιγιστική Τσέλσι με μπαλάρα και πεντάρα - Συνεχίζει ακάθεκτη η Μπράιτον του βασικού Κωστούλα

Καταιγιστική Τσέλσι: Δύο γκολ πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά!

Το είπαν και το έκαναν: Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ επανέφεραν το «ρολόι» της καζούρας στη Σίτι με 51 χρόνια χωρίς τίτλο!

Πρωταθληματική ανατροπή και επιστροφή στα τρίποντα για Άρσεναλ!

Κάτοικος Λονδίνου μέχρι το 2034: Η Τσέλσι ανανέωσε τον Πάλμερ

«Εντυπωσιασμένη η Τότεναμ από τον Παυλίδη - Σκέφτεται σοβαρά να κινηθεί για την απόκτησή του»

Premier League - 6η αγωνιστική: Καθηλωτικά ντέρμπι σε Ολντ Τράφορντ και Άνφιλντ

Αρτέτα για Σίτι: «Θέση μου και θέση της Άρσεναλ είναι να μην κάνουμε σχόλια μέχρι να επιλυθεί πλήρως το ζήτημα»

Κομπανί για την υπόθεση της Σίτι: «Είμαι περήφανος για όλα όσα πετύχαμε ως ομάδα, όλα τα υπόλοιπα...»