Την ήττα από τη Μάδεργουελ με 1-0 γνώρισε η Ρος Κάουντι στην έδρα της, στο ντέρμπι για την 5η θέση στην Σκωτία, με τους φιλοξενούμενους πλέον να είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί πως η Μάδεργουέλ είχε αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών, με αποτέλεσμα να η αποστολή της να αποτελείται μόνο από 18 ποδοσφαιριστές.

Το μοναδικό τέρμα του αγώνα πέτυχε ο Κέβιν Βαν Φέιν, που ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και ευστόχησε για τη νίκη της ομάδας του. Από εκεί και πέρα την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο είχαν οι γηπεδούχοι, ωστόσο παρά τις προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να ανατρέχουν την κατάσταση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, στο γκρουπ του υποβιβασμού, είχαμε δύο ισοπαλίες και μία νίκη, με τη Σεντ Τζόνστον να χάνει μεγάλη ευκαιρία για την παραμονή της, καθώς προηγήθηκε στο 76ο λεπτό κόντρα στην Λίβινγκστον, αλλά ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό.

Χιμπέρνιαν και Αμπερντιν παρέμειναν και αυτές στην ισοπαλία με 1-1, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την γκέλα της Σεντ Τζόνστον και να παίρνουν ανάσα για την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ η Σεντ Μίρεν σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, επικράτησαν με 1-0 επί της Νταντί.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube