Ο Ρόσμπεργκ προηγείται στην κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος, έχοντας διαφορά 26 βαθμών από τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Γερμανός έχει τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλητής στο επερχόμενο Γκραν Πρι του Μεξικό, εφόσον κατακτήσει τη νίκη και ο team-mate του δεν βαθμολογηθεί.

Παρόλα αυτά, ο πιλότος της Mercedes παραμένει προσγειωμένος, κοιτώντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Το ίδιο πράγμα αναμένεται να κάνει και στην πίστα της πόλης του Μεξικό, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω του.

«Στόχος μου είναι να προσπαθώ για τη νίκη όπως κάνω σε κάθε αγώνα. Το να βρίσκεσαι στη μάχη για τον τίτλο στο τέλος της χρονιάς είναι φανταστικό και είμαι ενθουσιασμένος. Θέλω όμως να προσεγγίσω τα πράγματα απλά. Πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε έναν αγώνα που δεν μπορείς να ελέγξεις οπότε το μόνο που έχω να κάνω είναι να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου», δήλωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Στη συνέχεια ο Γερμανός αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην πίστα Hermanos Rodriguez, τονίζοντας πως η περσινή του νίκη εκεί ήταν από της ωραιότερες της καριέρας του: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Μεξικό. Η πίστα αυτή θυμίζει πίστα καρτ με όλες αυτές τις κλειστές στροφές. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο είναι εκπληκτική. Το περσινό μου βάθρο σε αυτή την πίστα ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου, οπότε ελπίζω να καταφέρω να το ζήσω ξανά».

Επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!