Στο περιθώριο της φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Λάζαρος Ρότα άφησε για λίγο τη χαρά της στιγμής και προχώρησε σε μια βαθιά ανθρώπινη τοποθέτηση, αναφερόμενος στις αυτοκτονίες των δύο 17χρονων κοριτσιών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Μιλώντας στο AEK TV, ο διεθνής μπακ τόνισε πως πολλές φορές η εικόνα που δείχνει κάποιος προς τα έξω δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική του ψυχική κατάσταση. «Ζούμε σε μια εποχή όπου βλέπεις ανθρώπους που νομίζεις ότι είναι χαρούμενοι, χωρίς να γνωρίζεις τι κουβαλούν μέσα τους», σημείωσε, εξηγώντας πως η κοινωνική πίεση να φαίνεται κανείς ''δυνατός'' μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Ο Ρότα στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ουσιαστικής ανθρώπινης επαφής: «Ίσως όταν ρωτάμε κάποιον αν είναι καλά, να πρέπει να το εννοούμε πραγματικά. Έτσι μπορεί να νιώσει ότι δεν είναι βάρος, αλλά ότι κάποιος τον νοιάζεται». Πρόσθεσε πως μια απλή κίνηση, μια κουβέντα ή μια αγκαλιά μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα σε όσους παλεύουν σιωπηλά: «Να μην πάρουν μια απόφαση μόνιμη και χωρίς επιστροφή για έναν πόνο που μπορεί να ξεπεραστεί».

Μια τοποθέτηση που ξεχώρισε μέσα στη γιορτή, υπενθυμίζοντας πως πίσω από το ποδόσφαιρο υπάρχουν άνθρωποι και ιστορίες που ξεπερνούν το γήπεδο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αθανασίου: «Το διαφορετικό “κατόρθωμα” του Παναθηναϊκού του Μπενίτεθ»

Προσωρινή ανησυχία με το παιδί του Μουκουντί που χάθηκε - Πανηγύρισε όλο το γήπεδο όταν βρέθηκε!

Στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας το 14ο πρωτάθλημα της ΑΕΚ!

ΠΑΟΚ: «Συγγνώμη από τους φιλάθλους μας - Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί και θα γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές»

Το έψαξαν… στρατιώτες, το πήγε ο Ηλιόπουλος με τις πάντες: Η φοβερή άφιξη του τροπαίου στην Allwyn Arena!

Μπενίτεθ: «Θα βελτιώσουμε και θα ενισχύσουμε την ομάδα - Πρέπει να υπάρχει πίστη…»

Μεντιλίμπαρ για το μέλλον του: «Έχω συμβόλαιο, δεν μου έχουν πει το αντίθετο»

Λόγος-καταπέλτης από Ηλιόπουλο: «Ο ξεριζωμένος μας λαός ξερίζωσε το σύστημα - Το νταβατζιλίκι τελείωσε για πάντα»!

Του το ζήτησαν και το έκανε ο Ηλιόπουλος: Τραγούδησε για την ΑΕΚ στην Allwyn Arena!

Νίκολιτς: «Πανάξιο το πρωτάθλημα, οι παίκτες μου αρνούνται να χάσουν - Θα χρειαστούν 3-4 παίκτες»

TAGS: A.E.K.