Το οικονομικό και το γηπεδικό πρόβλημα πρέπει να λυθούν ώστε να επανέλθει η ΑΕΚ στους τίτλους, όπως τόνισε ο Μανώλης Ρουμελιώτης στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε στο ερχόμενο ματς με τον Παναθηναϊκοί, τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε η ομάδα του, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια:

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη, Κώστα Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου:
Για το αν θέλει «εκδίκηση» η ΑΕΚ απ’ τον Παναθηναϊκό για τον αποκλεισμό απ’ το Κύπελλο: «Θέλουμε μια καλή εμφάνιση και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ώστε να έρθει η νίκη. Θα ήθελα να έχουμε την απόδοση που είχαμε στο πρώτο ματς, αλλά να είμαστε καλύτεροι στους τελευταίους έξι πόντους, που μας στέρησαν τη νίκη. Τότε πιέσαμε πολύ και φτάσαμε να διεκδικούμε τη νίκη. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, όμως αδράνεια και παιδαριώδη λάθη μας στοίχησαν. Πρέπει να έχουμε πιο καθαρό μυαλό στους τελευταίους πόντους και περισσότερη πίστη για τη νίκη».

Για τη φετινή παρουσία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα: «Έχει γίνει μια πολύ σκληρή προσπάθεια. Έχουν έρθει καλά αποτελέσματα και ξεπεράσαμε τις προσδοκίες. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να κρατήσουμε τη θέση που έχουμε. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στη φυσική μας έδρα και αυτό πιστεύω πως θα βοηθήσει. Θέλουμε να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το ότι στην αρχή της φετινής σεζόν είχε τεθεί ως στόχος η παραμονή, χωρίς τελικά η ΑΕΚ να κινδυνέψει καθόλου: «Βαθιά μέσα μας υπήρχε το όνειρο να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Έγινε μια δύσκολη αρχή. Την τελευταία μέρα ολοκληρώσαμε το ρόστερ με οκτώ έμπειρες αθλήτριες, ενώ συμπληρώθηκε το ρόστερ με έξι παιδιά απ’ τις κορασίδες. Δέθηκε αυτή η ομάδα, έγινε μια ψυχή. Οι μικρότερες κατάλαβαν πόσο δύσκολο είναι αυτό το έργο, δουλεύοντας δίπλα στις πιο έμπειρες. Όλοι μαζί δουλέψαμε σκληρά, αντιμετωπίσαμε τις αντιξοότητες και παιχνίδι με το παιχνίδι οι παίκτριες έδειξαν πως μπορούσαν κάτι καλύτερο. Είχαμε σταθερή απόδοση, με αποτέλεσμα να διεκδικούμε τώρα την είσοδό μας στα πλέι οφ».

Για το τι πρέπει να αλλάξει για να διεκδικήσει ξανά η ΑΕΚ τίτλους: «Όλα ξεκινούν απ’ το οικονομικό. Χρέη του παρελθόντος έχει δέσει τα χέρια της διοίκησης της ΑΕΚ, που δεν μπορεί να πάρει ξένες αθλήτριες. Αυτό τελικά έγινε πλεονέκτημα, γιατί πήραν χρόνο νέα παιδιά και Ελληνίδες αθλήτριες. Είναι κάτι που πρέπει να λυθεί όμως, για να μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε αυτό που περιμένουν όλοι απ’ την ΑΕΚ. Μεγάλο πρόβλημα είναι και το γηπεδικό. Πρέπει να έχουμε την έδρα μας τη νέα περίοδο, να προπονούμαστε εκεί και να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θέλουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας».

Για το αν πιστεύει πως η ΑΕΚ θα πήγαινε καλύτερα με την προσθήκη μιας ξένης: «Οι ελληνικές ομάδες κάνουν λάθη σ’ αυτό το θέμα. Θεωρούν πως μια ξένη θα είναι καλύτερη από Ελληνίδες. Δεν έχει σημασία από πού είναι μια αθλήτρια, αλλά η ποιότητα που έχει σαν χαρακτήρας και σαν αθλήτρια. Αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα αθλήματα. Δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτή η τακτική. Μια ξένη που θα είναι παράδειγμα για τις άλλες, είναι καλύτερη από τρεις μέτριες, που δεν θα κάνουν τη διαφορά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός

Σηκώνουν την κούπα στον «Τάφο του Ινδού» και αποθεώνονται από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Μυθική ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και three peat με δεύτερο break για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Αλλαγές στις θέσεις των ξένων - Κοντά στον Αμερικανό κεντρικό, Πάτρικ Γκάσμαν

Μία ανάσα από τη Χαντάβα η ΑΕΚ!

TAGS: A.E.K.