Το φως της ημέρας αποκάλυψε σε όλο το μέγεθός της την βιβλική καταστροφή που υπέστη το προπονητικό κέντρο του Άρη στο Νέο Ρύσιο. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και το ακριβές μέγεθός τους θα αποτυπωθεί αύριο όταν η ΠΑΕ επίσημα μαζί με τους μηχανικούς θα κάνει την πλήρη επισκόπηση και καταγραφή της ζημιάς καλώντας παράλληλα και τον Δήμο Θέρμης με το τεχνικό του κλιμάκιο να κάνει το ίδιο.



Ο Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και αυτός που ανακαίνισε εξ ολοκλήρου πριν από τρία χρόνια το αθλητικό κέντρο των κιτρινόμαυρων ήταν από χθες το βράδυ «παρών» όταν η πυροσβεστική και ο κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας προσπαθούσε να σώσει ό, τι μπορούσε και σήμερα δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του με αυτό που αντίκρισε:



«Έχουν καταστραφεί σχεδόν τα πάντα. Σήμερα είναι όλα καλυμμένα με λάσπη. Ζημιές έχουν υποστεί όλα τα μηχανήματα, τα μοτέρ της σάουνας και της κρυοσάουνας, οι αντλίες ποτίσματος, τα όργανα στο γυμναστήριο, οι φοριαμοί των ποδοσφαιριστών μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι του ιματισμού της ομάδας, τα έπιπλα στον χώρο ανάπαυσης της ομάδας, η κουζίνα ενώ θέλει ξήλωμα και το δάπεδο αφού λογικά έχουν πάρει λάσπη και όλα τα αποχετευτικά», λέει χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Παντζαρτζίδης που αφήνει να εννοηθεί ότι η ΠΑΕ θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθεί για την καταστροφή που υπέστη.

«Το πρόβλημα στο ρέμα από το ποτάμι που υπάρχει στην περιοχή ήταν εν γνώση του Δήμου όχι μόνο από εμάς αλλά και από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της περιοχής. Χρειαζόταν να καθαριστεί. Βούλωσε σε ένα σημείο περίπου 500 μέτρα από το προπονητικό και όταν δεν βρήκε διέξοδο στη θάλασσα, υπερχείλισε στις εγκαταστάσεις μας προκαλώντας ζημιές που θα φθάσουν το μισό περίπου εκατομμύριο. Για αυτό και σε συνεννόηση με τον Θόδωρο Καρυπίδη θα κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες τις επόμενες μέρες» συμπληρώνει.



Για την ομάδα βέβαια τίθεται ζήτημα που θα προπονείται αφού δεν γίνεται να επιβαρύνεται καθημερινά το Κλεάνθης Βικελίδης. «Η ομάδα δεν μπορεί να προπονηθεί στο Ρύσιο αν και ευτυχώς το νερό δεν έφτασε μέχρι τα γήπεδα. Σε πρώτη φάση θα αναζητήσουμε ένα γήπεδο για να προπονούμαστε και βλέπουμε. Δεν θέλουμε να πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ. Θα ζυγίσουμε όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε αν αξίζει να το φτιάξουμε από την αρχή ή να επισπεύσουμε τα σχέδια για το νέο προπονητικό» καταλήγει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube