Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί σε μόλις δύο εβδομάδες εάν η Δύση σταματήσει να παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο, απηχώντας τα σχόλια του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι η ύπαρξη της Ουκρανίας εξαρτάται από τη Δύση και ότι ο πόλεμος θα τερματιστεί σε δύο περίπου εβδομάδες εάν σταματήσει η παροχή όπλων από τη Δύση. Ο Μπορέλ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να τελειώσει έτσι ο πόλεμος.

Ερωτηθείσα για την αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Δύση έχει κλιμακώσει τη ρητορική της για τη Ρωσία.

«Και αυτό που χρειάζεται για την αποκλιμάκωση, το είπε ο Μπορέλ: εάν σταματήσετε να προμηθεύετε όπλα στο Κίεβο, τα πάντα θα τελειώνουν σε δύο εβδομάδες. Και ιδού η φόρμουλα αποκλιμάκωσης», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΕΛ.ΑΣ για επίθεση με μαχαίρι στην Ελευσίνα: «Ακροδεξιοί οι δράστες, αντιφασίστας το θύμα»

Έφοδος της ΑΑΔΕ αποκάλυψε «μίνι οπλοστάσιο» και λαθρεμπόριο: Από βυτιοφόρα και κλαρκ μέχρι όπλα και βότκες

Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 32χρονου αναρχικού στην Ελευσίνα

ΗΠΑ: Ο Isaias ενισχύεται σε κυκλώνα, τον πρώτο της φετινής περιόδου στον Ατλαντικό

Μαρικάρμεν Αμπασκάλ: Ισπανοί αποχαιρετούν τη «γιαγιά μιας ολόκληρης χώρας»

Προσωρινά εκτός λειτουργίας το 100 της Άμεσης Δράσης και το 199 της Πυροσβεστικής

Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στα παλιά Σφαγεία της Καλαμπάκας – Εξετάζεται αν ανήκει σε άνδρα που αγνοείται από το 2018

Παρέμβαση Κρεμλίνου: «Ψεύδη και παραπληροφόρηση τα περί δεύτερου κρούσματος πανώλης στη Σιβηρία»

Δικαστική νίκη των κατοίκων της Κυψέλης: Θα λάβουν στοιχεία για τις ζημιές από το Μετρό

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για online συνταγές φαρμακευτικής κάνναβης με 8 ευρώ