Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί σε μόλις δύο εβδομάδες εάν η Δύση σταματήσει να παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο, απηχώντας τα σχόλια του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι η ύπαρξη της Ουκρανίας εξαρτάται από τη Δύση και ότι ο πόλεμος θα τερματιστεί σε δύο περίπου εβδομάδες εάν σταματήσει η παροχή όπλων από τη Δύση. Ο Μπορέλ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να τελειώσει έτσι ο πόλεμος.

Ερωτηθείσα για την αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Δύση έχει κλιμακώσει τη ρητορική της για τη Ρωσία.

«Και αυτό που χρειάζεται για την αποκλιμάκωση, το είπε ο Μπορέλ: εάν σταματήσετε να προμηθεύετε όπλα στο Κίεβο, τα πάντα θα τελειώνουν σε δύο εβδομάδες. Και ιδού η φόρμουλα αποκλιμάκωσης», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο - Κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία με 18 νεκρούς

Καλάβρυτα: Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης 62χρονου τραυματία που έπεσε σε γκρεμό

Γιατί το 2026 αρχίζει να μοιάζει με το 1929

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα λόγω αγώνων δρόμου

Ανακοινώθηκε επίσημα πως ο Ερντογάν θέλει κι άλλη προεδρική θητεία

Δίκη για τα Τέμπη: Στο επίκεντρο τα αιτήματα για τηλεοπτική κάλυψη και εμφάνιση κατηγορουμένων

Ποιοι 18αρηδες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν φορολογική δήλωση φέτος

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σήμερα - Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία

Χολαργός: Συνελήφθη 55χρονος που προκάλεσε τροχαίο και προσπάθησε να διαφύγει με λεωφορείο

Αβραμόπουλος για ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης: Η υπόθεση αυτή δεν με αφορούσε ποτέ - Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας