Οι δεσμοί του Φερνάντο Σάντος με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί. Παρότι διαπρέπει, πλέον, στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας, διατρανώνει την αγάπη του για τη χώρα που τον φιλοξένησε για πολλά χρόνια.

«Αγαπώ πολύ την Ελλάδα. Δεν το παίζω Έλληνας. Πορτογάλος είμαι, αλλά έχω πλέον ελληνική καρδιά. Αγάπησα και αγαπώ την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα μου. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Η γυναίκα μου λατρεύει την Ελλάδα και να ξέρεις ότι κάποτε θα γυρίσω», αναφέρει στο περιοδικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όσο για την εμπειρία του από τον πάγκο της Εθνικής; Μιλά για το φόβο που είχε πως θα απολυθεί γρήγορα, αλλά και τη διαρκή… απειλή των νυχτοπερπατημάτων των παικτών. «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να αναλάβω Εθνική Ομάδα. Όταν ανέλαβα την Εθνική Ελλάδος σκέφτηκα ότι σε δυο μέρες θα είχα τελειώσει. Άλλωστε είχα απολυθεί τρεις φορές στην Ελλάδα. Μετά από ένα μήνα όμως κατάλαβα ότι με την Εθνική τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι παίκτες πίστευαν σε μένα και εγώ έπρεπε να τους πείσω ότι αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά. Και ξέρεις ότι στην Ελλάδα υπάρχει για πολλούς παίκτες ένας ...αντίπαλος: Τα μπουζούκια».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μόνο καλά λόγια έχει για τον Πορτογάλο σταρ. «Είναι ένας άψογος επαγγελματίας στο γήπεδο, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος έξω απ` αυτό. Βοηθάει όπου μπορεί χωρίς να φαίνεται. Και μην ξεχνάς ότι είναι ένα παιδί 32 ετών, που καθημερινά αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με φόρα από την κορυφή της Ευρώπης, η Κ19 του Ολυμπιακού θριάμβευσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής

ΕΠΟ: Στις 28/6 η ΓΣ με θέμα τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Συλαϊδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε να χτίσουμε δυναστεία - Από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ελλάδας»

Εξώδικο 24 πρώην ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ: «Να μην αδειοδοτηθούν ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, και άλλες 7 ΠΑΕ»

Ανακοίνωση του Αστέρα στο ημίχρονο του αγώνα με ΑΕΚ: «Ακόμη ένα ανύπαρκτο πέναλτι»

Εθνική: Η νέα διοίκηση αποφασίζει για προπονητή, με Παπαδόπουλο στον πάγκο κόντρα στη Γερμανία

Τριανταφυλλόπουλος: «Θλιβερό να διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις ενώ χθες η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε το Youth League»

Παναγόπουλος: «Αυστηρός ο πειθαρχικός κώδικας αν αποδειχθεί η σύνδεση του Ολυμπιακού με την εγκληματική οργάνωση»

Χαράλαμπος Κωστούλας: «Θα έχουμε να το λέμε για όλη μας τη ζωή με τον αδερφό μου»