Τον τρόπο που τον βοήθησε η Ελλάδα να διαχειριστεί πολλές διαφορετικές προσωπικότητες στην πορεία της καριέρας του σχολίασε ο Φερνάντο Σάντος, με αφορμή την συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Πολλές φορές στην Πορτογαλία με ρωτάνε πώς είναι να έχεις να διαχειριστείς μεγάλα εγώ. Το ξέρω πολύ καλά, δεν είναι καθόλου δύσκολο να το καταλάβω γιατί όταν έφτασα στην Ελλάδα όλοι έλεγαν εγώ, εγώ, εγώ… Την πρώτη φορά που το άκουσα, σκεφτόμουν πώς γίνεται όλοι να έχουν τόσο μεγάλο εγωισμό, αλλά μετά κατάλαβα τι σημαίνει. Όλοι οι άνθρωποι έχουν “εγώ”. Ο Κριστιάνο είναι όπως όλοι οι άνθρωποι, έχει το δικό του εγώ. Αντίστοιχα, κι αυτός πρέπει να δουλέψει με το δικό μου εγώ», σχολίασε αρχικά.

Όσο για τον σταρ της Γιουβέντους χαρακτήρισε λανθασμένη την εικόνα που υπάρχει στο ευρύ κοινό, λέγοντας: «Έχουμε την τάση να βλέπουμε τους παίκτες πολύ απόμακρους, σαν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όλοι έχουν πολλές άλλες πλευρές. Μπορεί να είναι φιλάνθρωποι, χωρίς να το διαλαλούν. Ο κόσμος βλέπει μόνο τη φήμη και όχι την άλλη πλευρά. Υπάρχει αυτή η φημολογία για τον Ρονάλντο, ότι είναι σνομπ, αλλά είναι από όσους δεν τον γνωρίζουν πραγματικά.

Πήγαμε να παίξουμε το πρώτο φιλικό στο Παρίσι. Ήταν το ξενοδοχείο της γαλλικής ομάδας πολύ κοντά στο δικό μας. Στο ξενοδοχείο της γαλλικής ομάδας δεν υπήρχε κανείς. Στο δικό μας περίμεναν χίλια άτομα που φώναζαν το όνομα του Ρονάλντο.

Βγαίνει ένας παίκτης στο δρόμο και βλέπει χίλια άτομα να τον φωνάζουν. Είναι πολύ δύσκολο για αυτόν και βγαίνει μια φήμη ότι δεν είναι κοινωνικός. Αλλά μπείε και λίγο τη θέση του. Υπάρχει ένα φορτίο. Πάλι καλά που είναι ο καλύτερος του κόσμου
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube