Τα αισθήματα που είχε για το ποδόσφαιρο και τα οποία είχε... ξεχάσει, φαίνεται πως βρήκε ο Αλέξις Σάντσες μετά την καλοκαιρινή μετακίνησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ιταλικό κλαμπ.

«Ερχόμενος εδώ άρχισα να ερωτεύομαι εκ νέου το ποδόσφαιρο. Επιθυμώ να κερδίσω κάτι με αυτό το κλαμπ. Εάν δεν κάνω λάθος, η Ίντερ δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο εδώ και επτά ή οκτώ χρόνια», ανέφερε ο Χιλιανός στράικερ.

Ο Σάντσες παραχώρησε δηλώσεις εν όψει της αυριανής μάχης των «νερατζούρι» με την Μπαρτσελόνα στο «Κάμπ Νόου». Αναφέρθηκε τόσο στη δύσκολη αποστολή της ομάδας του, όσο και στους εν γένει στόχους του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

«Στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί, αγωνίζονται με ασφάλεια εκεί. Εάν έχουμε μία ή δύο ευκαιρίες, δεν μπορούμε να τις σπαταλήσουμε. Κάθε παίκτης θα ήθελε να κερδίσει το Champions League. Παίζεις σε αυτό για να το κερδίσεις, όχι απλώς για τη συμμετοχή», τόνισε ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.

Ο Σάντσες συστήθηκε ευρέως στο ποδοσφαιρικό κοινό όταν πήρε μεταγραφή από την Ουντινέζε στην Μπαρτσελόνα, της οποίας αποτέλεσε μέλος για μία τριετία (2011-2014). «Έμαθα πολλά στην Μπαρτσελόνα, τα οποία με βελτίωσαν. Είχα ποιοτικούς συμπαίκτες, οι οποίοι είχαν κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και που βελτίωναν τη φυσική τους κατάσταση μέρα με τη μέρα», σχολίασε αρχικά για την «μπλαουγκράνα» εμπειρία του.

Για πολλούς, η τότε έκδοση των Καταλανών, αποτελεί την καλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ. Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρώην παίκτης της, ο οποίος στάθηκε και στην ηγετική φυσιογνωμία του Κάρλες Πουγιόλ.

«Ο κόσμος έλεγε ότι ήταν η καλύτερη Μπαρτσελόνα της ιστορίας. Υπήρχαν οι Γκουαρντιόλα, Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν βρίσκονται πια εκεί. Υπήρχε και ο Πουγιόλ, ο οποίος για μένα ήταν ένας απίστευτος αρχηγός, ο καλύτερος που είχα ποτέ στην καριέρα μου. Ήταν ωραία. Μάθαινες να παίζεις ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, με κατοχή της μπάλας», υπογράμμισε ο επιθετικός της Ίντερ.

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αποκαθήλωσε από τον θρόνο της Αφρικής την Ακτή Ελεφαντοστού και έφυγε για τα ημιτελικά η Αίγυπτος!

Ξύλο στο γήπεδο και στη… μεικτή ζώνη ανάμεσα σε δημοσιογράφους, μετά το Αλγερία-Νιγηρία!

Άνετα η Νιγηρία στα ημιτελικά με τρομερό Μπρούνο και τώρα… το Μαρόκο του Ελ Κααμπί!

Ο Μπρούνο σέρβιρε στον Οσιμέν το γκολ για το προβάδισμα της Νιγηρίας!

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ξεμούδιασμα στη διακοπή με ήττα για τη Φερεντσβάρος

Η παρέα του Ελ Κααμπί έγραψε ιστορία μετά από 21 χρόνια και έφυγε για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής!

Ο Ελ Κααμπί οδηγεί το Μαρόκο: Ασίστ του φορ του Ολυμπιακού για το 1-0 από τον Ντίας!

Στην αρχική ενδεκάδα του Μαρόκου ο Ελ Κααμπί στο ματς των προημιτελικών με αντίπαλο το Καμερούν

Πήρε το ντέρμπι και το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά η Σενεγάλη

Τραγικό λάθος από τον κίπερ του Μάλι και προβάδισμα για τη Σενεγάλη