Οπρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε σήμερα ότι, με δεδομένο τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα, αμφιβάλλει αν το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ενώ επανέλαβε πως η στρατιωτική δράση στη λωρίδα δεν είναι αποδεκτή.

Την περασμένη εβδομάδα, παρόμοια σχόλια από τον Σάντσεθ και τον Βέλγο ομόλογό του Αλεξάντερ ντε Κρο στο υπό αιγυπτιακό έλεγχο πέρασμα της Ράφα εξόργισαν το Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών του οποίου Ελί Κοέν δήλωσε πως τα σχόλια επαναλαμβάνουν «ψευδείς ισχυρισμούς» και «δίνουν ώθηση στην τρομοκρατία». Ο Κοέν ανακοίνωσε στη συνέχεια πως κάλεσε τους πρεσβευτές αυτών των δύο χωρών.

«Με τις εικόνες που βλέπουμε και τον αυξανόμενο αριθμό των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους, έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι (το Ισραήλ) συμμορφώνεται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε ο Σάντσεθ στη διάρκεια συνέντευξής του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

«Αυτό που βλέπουμε στη Γάζα δεν είναι αποδεκτό», πρόσθεσε.

Ο Σάντσεθ, ο οποίος ασκεί πίεση για μια ειρηνευτική διάσκεψη, δήλωσε πως η σχέση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ισπανία είναι «σωστή» και «φιλικές χώρες πρέπει επίσης να λένε πράγματα η μία στην άλλη».

Ο ίδιος επέμεινε πως ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συζητήσουν την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία: Σαρώνουν τη χώρα ισχυρές καταιγίδες – Μηνύματα από το 112, κλειστά σχολεία και Red Code

Ο Λευκός Οίκος «τελείωσε» την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Ζητήσαμε την παραίτησή της»

Υδροστρόβιλοι εμφανίστηκαν ανοιχτά της Λυκοποριάς, στον Κορινθιακό Κόλπο

Παρουσιάστηκε ο «πυρπολητής»: Επόμενο βήμα η μαζική παραγωγή του - Δείτε φωτογραφίες

Γλυφάδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οδηγούς με τη μέθοδο του «σκασμένου ελαστικού»

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που προμήθευσε τον φίλο της 20χρονης με χάπια MDMA

Δελτίο επίκινδυνων καιρικών φαινομένων: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Χτυπήθηκαν από drones δύο πλοία στα ανοικτά της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα – Το ένα βυθίστηκε