Ο Σακίλ Ο’ Νιλ θα έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρει γεύση από το ευρωπαϊκό μπάσκετ παρακολουθώντας απόψε δια ζώσης την αναμέτρηση της Ζαλγκίρις με τον Ολυμπιακό (20:00) για την Ευρωλίγκα. Ο θρυλικός σέντερ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στο Κάουνας και δεν δίστασε να πει ότι απολαμβάνει περισσότερο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια γιατί κανένα δεν είναι… αδιάφορο.

«Η Ζαλγκίρις θα παίξει κόντρα στους πρωταθλητές (σ.σ. Ολυμπιακό) και θα υπάρχουν 15.000 φίλαθλοι έτοιμοι να δουν ένα ωραίο θέαμα. Στην Ευρώπη, οι φίλαθλοι απολαμβάνουν πραγματικά τους αγώνες. Μάλιστα, μου είπαν ότι, αν ήθελα να διαρρήξω το σπίτι κάποιου, θα μπορούσα να το κάνω, επειδή όλοι θα πήγαιναν στο παιχνίδι. Αυτός θα είναι ο πρώτος τους εντός έδρας αγώνας. Έχω πάει σε έναν αγώνα στην Ευρώπη και ήταν εντυπωσιακός. Ξέρω ότι το ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι λίγο καλύτερο από το παιχνίδι του NBA. Ξέρω ότι θα δεχτώ πολλές κριτικές για αυτό που λέω, αλλά οι τύποι εδώ, όλοι παίζουν σκληρά, σε όλους τους αγώνες. Στο NBA έχουμε τύπους που λίγο χαλαρώνουν μέχρι το All Star Game», ανέφερε ο «Σακ».

Παράλληλα μίλησε για τον Άρβιντας Σαμπόνις, τον οποίο ανυπομονεί να συναντήσει. «Ο Σαμπόνις ήταν ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες όταν μεγάλωνα. Ήταν ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στον κόσμο. Η αντίληψή του για το παιχνίδι, οι πάσες του... Όταν είδα για πρώτη φορά τον Σαμπόνις, σκέφτηκα ‘Αυτός ο τύπος είναι πραγματικά ταλαντούχος’. Ελπίζω σε μια αγκαλιά. Είναι υπέροχο που βρίσκομαι στη χώρα του. Κανείς δεν ήξερε τον Σαμπόνις μέχρι που διέλυσε την ομάδα των ΗΠΑ, με τον Ρόμπινσον να ηγείται. Θέλω απλώς να τον αγκαλιάσω και να τον ευχαριστήσω», τόνισε.

Όσο για τον Γιόνας Βαλαντσιούνας; «Πέρασε 14 χρόνια στο NBA και ήταν ένας πραγματικά αξιόλογος μπασκετμπολίστας. Μου αρέσει ο τρόπος που χρησιμοποιεί το σώμα του και πώς μπορεί να σκοράρει κάτω από το καλάθι χάρη στη δύναμή του. Δεν θυμάμαι να έχω παίξει αντίπαλός του, αλλά θυμάμαι πολύ καλά να τον βλέπω να αγωνίζεται», ανέφερε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οριστικά χωρίς Χουάντσο στη «διαβολοβδομάδα» ο Παναθηναϊκός

Ομπράντοβιτς: «Έχουμε προβλήματα αλλά δεν θα κλάψουμε-Είμαι ικανοποιημένος από τη διάθεση των παικτών»

Αντάμωσε ξανά με τον Γκος ο Ολυμπιακός

Ζέρβας: «Πολύ δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού στο Κάουνας-Τι πρέπει να κάνει με Βαλαντσιούνας»

Ζάλγκιρις-Ολυμπιακός: Στο Κάουνας για το 2/2 στην Ευρωλίγκα οι «ερυθρόλευκοι»

EuroLeague: Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» αρχίζει με ντέρμπι και μεγάλες αναμετρήσεις

Ναβάρο: «Βρισκόμαστε μπροστά σε διαφορετικές καταστάσεις και πρέπει να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε»

Πενιαρόγια: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την Παρί – Δύσκολα θα παίξει ο Λοβέρν»

«Πολύ δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό»: Το σχόλιο Ζέρβα από την προπόνηση των «ερυθρόλευκων» στο Κάουνας

Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Εντζάι δοκίμασαν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα σε βίντεο που δημοσίευσε η Ευρωλίγκα