Μια μεγάλη πρόκληση έχει μπροστά της η Μαρία Σάκκαρη το απόγευμα της Πέμπτης στη Ντόχα (16:00, Novasports HD). Η Ελληνίδα τενίστρια (Νο52) θα αντιμετωπίσει για όγδοη φορά στην καριέρα της την Ίγκα Σβιόντεκ (Νο2) στα προημιτελικά του Qatar Open.
Η Σβιόντεκ προηγείται 4-3 στο head-to-head, έχοντας όμως κερδίσει τις τέσσερις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις χωρίς να χάσει σετ. Μάλιστα, δύο από αυτές τις νίκες ήρθαν στη Ντόχα (2022, 2025), κάτι που δίνει στην Πολωνή έναν επιπλέον… αέρα αυτοπεποίθησης στο συγκεκριμένο τουρνουά.
Από την άλλη, η Σάκκαρη δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την εβδομάδα. Η πειστική της νίκη απέναντι στη Βαρβάρα Γκράτσεβα με 7-6(3), 6-0 επιβεβαίωσε ότι βρίσκει ρυθμό και σταθερότητα στο παιχνίδι της.
Απέναντι στη Σβιόντεκ θα χρειαστεί καθαρό μυαλό, υψηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς και επιθετικότητα στις επιστροφές, αν θέλει να «σπάσει» το αρνητικό σερί και να επιστρέψει σε ημιτελικό WTA 1000 για πρώτη φορά μετά το Indian Wells του 2024.
Το πρόγραμμα της ημέρας ανοίγει με τον προημιτελικό της Γελένα Οσταπένκο απέναντι στην έκπληξη του τουρνουά, Ελιζαμπέτα Κοτσιαρέτο, ενώ μετά τη μάχη Σάκκαρη-Σβιόντεκ θα ακολουθήσει το ζευγάρι Βικτόρια Μπόκο-Καρολίνα Μούχοβα.