Αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που διέρρευσε με τον Ντομαγκόι Βίντα να πανηγυρίζει τη νίκη της Κροατίας επί της Ρωσίας με συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας.

Ο Κροάτης αμυντικός έριξε λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών -λόγω όσων συνέβησαν στην Κριμαία το 2014- φωνάζοντας στα αποδυτήρια «Δόξα στην Ουκρανία».

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται ο παλαίμαχος πρώην συμπαίκτης του, Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς να συμπληρώνει «Αυτή η νίκη είναι για την Ντιναμό και την Ουκρανία».

Οι Ρώσοι έχουν εξαγριωθεί με τους δύο Κροάτες, ζητώντας την βαριά τιμωρία του Βίντα από τη FIFA. Ο έμπειρος αμυντικός, πάντως, φαίνεται να τα… μαζεύει, υποστηρίζοντας πως ήταν ένα προσωπικό μήνυμα για Ουκρανούς συμπαίκτες του.

«Δεν έχει σχέση η πολιτική με το ποδόσφαιρο», δήλωσε στη ρωσική Sport Express και συνέχισε: «Ήταν ένα αστείο για τους φίλους μου στη Ντιναμό Κιέβου. Αγαπώ τους Ρώσους και τους Ουκρανούς».

Η FIFA, από τη μεριά της, ανακοίνωσε πως θα διενεργήσει έρευνα για το περιστατικό, ώστε να διαπιστωθεί αν το βίντεο δημοσιεύτηκε από τους ίδιους ή αν διέρρευσε από άλλους χρήστες των social media.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube