Η FIBA έκανε τη Δευτέρα ένα αφιέρωμα στους ανερχόμενους αστέρες των πρώτων προκριματικών του Μουντομπασκετ του 2027 και μέσα στους 12 εξ αυτών συμπεριέλαβε και τον νεαρό φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρο Σαμοντούροφ.

Αναλυτικά, το κείμενο της FIBA: «Ο Σαμοντούροφ είχε ένα εντυπωσιακό 2025 με την Εθνική Ελλάδος, όντας στην καλύτερη πεντάδα στο Ευρωμπάσκετ U20 της FIBA και μετά πήρε χρόνο στο ροτέισον της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ ανδρών, όπου είχε μέσο όρο 4,9 πόντους και 4,6 ριμπάουντ σε 7 παιχνίδια.

Ο συνδυασμός του Σαμοντούροφ, με ύψος 2.11, με τελειώματα στη ρακέτα, με άμυνα στο ζωγραφιστό, κι "εκλάμψεις" από επίθεση στην περιφέρεια, τον καθιστούν έναν από τους πιο ανερχόμενους παίκτες με προοπτική στην Ευρώπη και έναν… ενδιαφέρον X-Factor για την ανδρική Εθνική της Ελλάδος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube