Μακριά από τα media πέρασε όλο τον καιρό μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, ο πρώην προπονητής της εθνικής Αργεντινής, Χόρχε Σαμπαόλι.

Αρκετούς μήνες μετά, σπάει τη σιωπή του μιλώντας στην ισπανική «Marca», τονίζοντας ότι δεν είχε σταματήσει την κοινωνική του ζωή και αποκαλύπτοντας πόσο δύσκολα πέρασε στον πάγκο της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου καλοκαιριού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαμπαόλι στη «Marca»:

Για τα παιχνίδια στο Μουντιάλ: «Δεν ξέρω, πιστεύω ότι προετοιμάσαμε πολύ καλά το Μουντιάλ, αλλά αργότερα στο ίδιο το Κύπελλο δεν πήγε τόσο καλά, προφανώς. Έπρεπε να κρατήσουμε μια ισορροπία, έτσι ώστε η υποχρέωση της νίκης που είχε ο κάθε Αργεντινός ποδοσφαιριστής, να μην του δημιουργήσει παραπάνω άγχος. Κάθε ματς ήταν ένα βάσανο. Αλλά λέγοντας αυτό πρέπει να σας πως ότι ποτέ δεν σταματήσαμε να προπονούμαστε καλά και να προετοιμάζουμε σχολαστικά τα παιχνίδια».

Για το ότι ήταν άφαντος μέχρι τώρα: «Πήρα λίγο το χρόνο μου για να αναλύσω την πορεία μου στην εθνική και το μετά του Μουντιάλ. Χρειαζόμουν αυτή την ανάλυση για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα και για το μέλλον μου. Δεν κρύφτηκα. Απλά απομακρύνθηκα από τον κόσμο των media. Αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να μιλάω με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ότι σταμάτησα την κοινωνική μου ζωή, να πηγαίνω σινεμά, να πηγαίνω για έναν καφέ. Και κανένας δεν με κατέκρινε πρόσωπο με πρόσωπο».

Για το μάθημα που του άφησε το Μουντιάλ: «Το φορτίο που κουβαλούσε η ομάδα ήταν πολύ βαρύ, μας έσπρωχναν όλους προς ένα δρόμο υποχρέωσης, μέσα από τον οποίο ήταν δύσκολο να αναδειχθεί το ταλέντο».

Για το αν τον ενοχλούσαν οι συγκεντρώσεις των παικτών: «Όλες ήταν για να βοηθήσουν. Ήταν πολύπλοκη στιγμή. Όλα τα εξωτερικά μπήκαν στο εσωτερικό μας. Όλα όμως γίνοντνα για να βοηθηθούμε. Το πρόβλημα δεν ήταν οι συγκεντρώσεις, αλλά το ότι μαθαίνονταν. Οι παίκτες της Αργεντινής του 1986 συγκεντρώνονταν συνεχώς, αλλά αυτό το μάθαμε 20 χρόνια μετά. Πιστεύω σαν φιλοσοφία στη συμμετοχή και τη δέσμευση. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή. Ενωνόμαστε για να ψάξουμε λύσεις».

Για το αν μετανιώνει για κάτι: «Πιστεύω ότι όσοι ήμασταν εκεί ήμασταν ειλικρινείς με τη συμπεριφορά μας. Έβαλα πολλή καρδιά και συναίσθημα, αλλά δεν έφτασε. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατηγορήσω τον εαυτό μου. Αντιθέτως, πήρα μαθήματα για το μέλλον».

Για τον αν τον ενόχλησαν οι κριτικές: «Οι κριτικές ήταν τόσο μεγάλες όσο ήταν οι προσδοκίες. Εγώ ήρθα με το 95% του κόσμου να με εγκρίνει, σκεπτόμενοι ότι ο Χόρχε Σαμπαόλι θα έγινε το πολυπόθητο Παγκόσμιο στην Αργεντινή. Όταν δεν τα κατάφερε ήρθε η κριτική. Αλλά δεν κρατάω κακία σε κανέναν».

Για το διάλειμμα που κάνει ο Μέσι από την εθνική: «Είναι αποφάσεις πολύ προσωπικές. Μόνο ο ίδιος ξέρει τι χρειάζεται και πρέπει να το σεβαστούμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στους «16» ως πρώτη με τριάρα η Νιγηρία του βασικού Ονιεμάετσι - Το «Χ» βόλεψε Τυνησία και Τανζανία για την πρόκριση!

Επιστροφή στις ρίζες για τον Ζιλ Κουντέ: Έπαιξε ποδόσφαιρο σε χωμάτινο γήπεδο με παιδιά στο Μπενίν!

Ύμνοι Ντελ Μπόσκε για Μέσι: «Είδα Πελέ και Μαραντόνα, όμως αυτός είναι ο σπουδαιότερος-Τον ήθελα στην Ισπανία, αλλά…»

Σε φοβερή κατάσταση ο Κουλούρης, σκόραρε σε τρίτο σερί ματς!

«Ζαλίζει» η συλλογή από τρόπαια και ενθύμια του Ριβάλντο

Ο Ινφαντίνο προανήγγειλε αλλαγές στο οφσάιντ και δικαιολόγησε τις υψηλές τιμές στα εισιτήρια του Μουντιάλ

Σιγά μην σταματήσει: Ο Μιούρα στα 58 του βρήκε νέα ομάδα

«Κουβέντα του Παναθηναϊκού με Τετέ, θα ζητήσει μεταγραφή στην Γκρέμιο»

Man of the Match ο Ελ Κααμπί: Πότε παίζει το Μαρόκο για τους «16» και πόσο θα αργήσει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό

Οι αλλαγές που εξετάζει η FIFA για το οφσάιντ