Η 21η Μαΐου είναι ημέρα γιορτής για το ελληνικό μπάσκετ. Σαν σήμερα πριν από 72 χρόνια, το 1949, η Εθνική Ανδρών κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ που είχε γίνει στο… Κάιρο.

Η ελληνική ομάδα είχε απολογισμό τέσσερις νίκες (επί Ολλανδίας, Λιβάνου, Τουρκίας και Συρίας) και δύο ήττες τερματίζοντας τρίτη πίσω από την οικοδέσποινα Αίγυπτο (6-0) και την Γαλλία (5-1), που ήταν οι μόνες που την κέρδισαν.

Την Εθνική ομάδα αποτελούσαν οι Τάκης Ταλιαδώρος, Σωκράτης Αποστολίδης, Αλέκος Αποστολίδης, Στέλιος Αρβανίτης, Νίκος Σκυλακάκης, Νίκος Νομικός, Νίκος Μήλας, Μίσσας Πανταζόπουλος, Αλέκος Σπανουδάκης, Ιωάννης Λάμπρου, Φαίδων Ματθαίου, Νίκος Μπουρνέλος και Θανάσης Κωστόπουλος, ενώ προπονητής ήταν ο Γιώργος Καρατζόπουλος.

H τελική βαθμολογία
1.Αίγυπτος 6-0 12
2.Γαλλία 5-1 11
3.Ελλάδα 4-2 10
4.Τουρκία 3-3 9
5.Ολλανδία 2-4 8
6.Συρία 1-5 7
7.Λίβανος 0-6 6

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Μοντέρο επιβεβαίωσε τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό απαντώντας στον… ΜακΙντάιρ

Διαμαντίδης για Ομπράντοβιτς: «Έρχονται καλύτερες μέρες στον Παναθηναϊκό-Όσοι αγαπάνε την ομάδα θα είναι εκεί»

Αλβέρτης στον bwinΣΠΟΡ FM για την εποχή Ομπράντοβιτς: «Ξεκινάμε ταπεινά και με πολλή δουλειά - Είμαι έτοιμος να βοηθήσω»

Γιάνκοβιτς στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μακάρι όλα τα γήπεδα της Α1 να ήταν όπως είναι εδώ στο AegeanBall Festival»!

Ράιτ στον bwinΣΠΟΡ FM: «Εύχομαι πολλα τρόπαια στον Ολυμπιακό εκτός και αν... παίζουμε ως αντίπαλοι»

Ράγισαν καρδιές στο Stoiximan AegeanBall Festival για τον θάνατο της Κανέλλας Χρυσονίδου

Στο Περιστέρι για 1+1 χρόνια ο Καματερός!

Στην ΑΕΚ μέχρι το 2028 ο Νέλι Τζούνιορ Τζόζεφ

Επικράτησε της ΔΕΚΑ με MVP Σπανούλη και κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων ο Ολυμπιακός!

Επικράτησε του ΟΦΗ και στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στις Κορασίδες ο Παναθηναϊκός!