Οι δυο τους μας έχουν χαρίσει αξέχαστες μονομαχίες. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε όμως ένα clasico, θα ήταν εκείνο που έγινε σαν σήμερα, 23 Μαρτίου, πριν επτά χρόνια.

Η Ρεάλ υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» σε ένα ματς που έκρινε πολλά, καθώς η Ατλέτικο ήταν συνδιεκδικήτρια του τίτλου. Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονταν στο -4 από τη «βασίλισσα» και είχαν άμεση ανάγκη τη νίκη. Και έδειξαν αποφασισμένοι να τα καταφέρουν, όταν μόλις στο 7’ ο Αντρές Ινιέστα κεραυνοβόλησε από κοντά τον Ίκερ Κασίγιας για το 0-1.

Η αντίδραση της Ρεάλ ήταν άμεση και… αποστομωτική. Ο Καρίμ Μπενζεμά μέσα στο διάστημα 20-24’ σκόραρε δις κι έβαλε μπροστά την ομάδα του. Ο Λιονέλ Μέσι πήρε το όπλο του στο 42’ και ισοφάρισε για την «Μπάρτσα», αλλά το αντίπαλο δέος, Κριστιάνο Ρονάλντο, με πέναλτι στο 55’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Όμως οι Καταλανοί φύλαγαν το καλύτερο για το τέλος. Ο Σέρχιο Ράμος αποβλήθηκε παραχωρώντας πέναλτι στο 65’, ενώ ο Αντρές Ινιέστα κέρδισε ένα ακόμη στο 84’. Και στις δύο περιπτώσεις ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την ευθύνη και ευστόχησε κάνοντας ένα ιστορικό χατ-τρικ.

Αυτά τα τρία γκολ τον έφεραν τότε δεύτερο σκόρερ στην ιστορία της La Liga πάνω από τον Μαδριλένο Ούγκο Σάντσες (πλέον είναι πρώτος), αλλά και στην κορυφή των σκόρερ των clasico με 21 γκολ, πάνω από τον θρυλικό Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Η Μπαρτσελόνα στο τέλος της βραδιάς θριαμβεύοντας (3-4) είχε μειώσει στον πόντο την απόσταση από τη Ρεάλ. Όμως κανείς εκ των δύο δεν πανηγύρισε στο τέλος της περιόδου. Η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε στέφθηκε πρωταθλήτρια χάρη στο 1-1 που απέσπασε στο «Καμπ Νου».

Ρεάλ (Αντσελότι): Λόπεθ, Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Ντι Μαρία (85’ Ίσκο), Μόντριτς (90’ Μοράτα), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (65’ Βαράν).

Μπαρτσελόνα (Μαρτίνο): Βαλντές, Μασεράνο, Πικέ, Άλβες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας (78’ Αλέξις), Ινιέστα, Νεϊμάρ (68’ Πέδρο), Μέσι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι Κούρδοι βρίσκουν φωνή μέσω της Αμεντσπόρ: Η ομάδα που ταράζει τις ισορροπίες στην Τουρκία

«Είμαι εγωιστής, ή εγώ ή κανείς…»: Η φιλοσοφία με την οποία ο Μπινιάρης κέρδισε την ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό

«Δώσε μας λίγο πράσινο κιφ μαροκινό»: Παναθηναϊκός και Ουναΐ ξανά σε… σύμπραξη με προορισμό τη Γη της Eπαγγελίας!

Ο Ζοάο Μάριο επιστρέφει για να υπηρετήσει ξανά τα «θέλω» του Νίκολιτς

Πόνος, θυσίες, λύτρωση, αιωνιότητα: Ο Μέσι έδωσε την ψυχή του στην Αργεντινή

20 for 20: Είκοσι σημεία από το έπος της Εθνικής επί της Team USA σαν σήμερα πριν είκοσι χρόνια

Ίδια Ρίγα, άλλη Εθνική: Από το χάλκινο, στην ανησυχία για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ

Από το Πακς μέχρι το Κράλοβε, ένας δρόμος γεμάτος αποδείξεις για τον Πένια

Ένας 92χρονος κερδίζει τα 100 μέτρα… με 18.29: Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία του Ραντνά Τσέρεν!

Κωνσταντέλιας: Πονάει όταν αποχωρίζεσαι ένα κομμάτι από την ίδια σου την καρδιά!