Οι δυο τους μας έχουν χαρίσει αξέχαστες μονομαχίες. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε όμως ένα clasico, θα ήταν εκείνο που έγινε σαν σήμερα, 23 Μαρτίου, πριν επτά χρόνια.

Η Ρεάλ υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» σε ένα ματς που έκρινε πολλά, καθώς η Ατλέτικο ήταν συνδιεκδικήτρια του τίτλου. Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονταν στο -4 από τη «βασίλισσα» και είχαν άμεση ανάγκη τη νίκη. Και έδειξαν αποφασισμένοι να τα καταφέρουν, όταν μόλις στο 7’ ο Αντρές Ινιέστα κεραυνοβόλησε από κοντά τον Ίκερ Κασίγιας για το 0-1.

Η αντίδραση της Ρεάλ ήταν άμεση και… αποστομωτική. Ο Καρίμ Μπενζεμά μέσα στο διάστημα 20-24’ σκόραρε δις κι έβαλε μπροστά την ομάδα του. Ο Λιονέλ Μέσι πήρε το όπλο του στο 42’ και ισοφάρισε για την «Μπάρτσα», αλλά το αντίπαλο δέος, Κριστιάνο Ρονάλντο, με πέναλτι στο 55’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Όμως οι Καταλανοί φύλαγαν το καλύτερο για το τέλος. Ο Σέρχιο Ράμος αποβλήθηκε παραχωρώντας πέναλτι στο 65’, ενώ ο Αντρές Ινιέστα κέρδισε ένα ακόμη στο 84’. Και στις δύο περιπτώσεις ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την ευθύνη και ευστόχησε κάνοντας ένα ιστορικό χατ-τρικ.

Αυτά τα τρία γκολ τον έφεραν τότε δεύτερο σκόρερ στην ιστορία της La Liga πάνω από τον Μαδριλένο Ούγκο Σάντσες (πλέον είναι πρώτος), αλλά και στην κορυφή των σκόρερ των clasico με 21 γκολ, πάνω από τον θρυλικό Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Η Μπαρτσελόνα στο τέλος της βραδιάς θριαμβεύοντας (3-4) είχε μειώσει στον πόντο την απόσταση από τη Ρεάλ. Όμως κανείς εκ των δύο δεν πανηγύρισε στο τέλος της περιόδου. Η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε στέφθηκε πρωταθλήτρια χάρη στο 1-1 που απέσπασε στο «Καμπ Νου».

Ρεάλ (Αντσελότι): Λόπεθ, Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Ντι Μαρία (85’ Ίσκο), Μόντριτς (90’ Μοράτα), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (65’ Βαράν).

Μπαρτσελόνα (Μαρτίνο): Βαλντές, Μασεράνο, Πικέ, Άλβες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας (78’ Αλέξις), Ινιέστα, Νεϊμάρ (68’ Πέδρο), Μέσι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γιατί δεν παίζουν ποδόσφαιρο στη Γαλλία κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου;

Το πιο μάγκικο του Παναθηναϊκού: Τα κόκκινα μπλουζάκια της Μπολόνια και ο λογαριασμός… Γκαστόνε

Σαν σήμερα γλίστρησε ο Τζέραρντ και ο τίτλος από τη Λίβερπουλ

Από τον Τζολάκη στον Σίνα: Οι ήρωες του Ολυμπιακού δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια!

Περιστέρι bwin: Η απόλυτη επιβεβαίωση του trust the process

Η μεγάλη της Γκιπούσκοα σχολή: Από τα βασκικά χωριά, στην ελίτ της Ευρώπης

Βάζει γκολ-βαθμούς και… βγάζει γούστα: Η πολύτιμη συνεισφορά του «ιδανικού αναπληρωματικού» Σπόραρ στον Παναθηναϊκό!

«Σκάσε! Έχετε φάει τέσσερα γκολ. Τράβα σπίτι τώρα»: Η τελευταία επίσκεψη του Τούντορ στο Ολίμπικο ήταν… πανωλεθρία!

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Ένας υπερσκόρερ στον ΠΑΟΚ, καταδικασμένος από τον χειρότερο εαυτό του

Ο Τσάμπι Αλόνσο μένει, πάει για τρεμπλ και πετάει την ταμπέλα της… Νεβερκούπεν!