Ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ τόνισε πως περίμενε πως οι παίκτες της Αγγλίας δε θα είχαν τον ίδιο υψηλό ρυθμό μετά το 6-2 επί του Ιράν στην πρεμιέρα του Μουντιάλ και κόντρα στις ΗΠΑ, όμως έμεινε ικανοποιημένος από τη διαχείριση που έκαναν, στάθηκε στην πίεση που δέχτηκαν και στο ότι δεν είχαν κάποια σημαντική ευκαιρία, ενώ περιμένει διαφορετικό ματς κόντρα στην Ουαλία την ερχόμενη Τρίτη.

Αναλυτικά: «Έγινε ένα παιχνίδι όπως ακριβώς περίμενα. Οι ΗΠΑ είναι καλός αντίπαλος, πολύ αθλητικός. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο μετά από μία τόσο υψηλού επιπέδου εμφάνιση να το επαναλάβουμε, οπότε είμαι χαρούμενος για το πως διαχειρίστηκαν οι παίκτες το ματς. Θα μπορούσαμε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου να είχαμε μεγαλύτερη ποιότητα, όμως δείξαμε ότι είμαστε ανθεκτικοί απέναντι σε αντιπάλους που μας ασκούν πίεση. Ελέγξαμε καλά το παιχνίδι από πίσω, αλλά δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε μία καθαρή ευκαιρία.

Έτσι είναι τα ποδοσφαιρικά τουρνουά, δεν πρόκειται να συνεχίσουμε χωρίς να έχουμε και τέτοιες βραδιές, όπου θα χρειαστείς να δείξεις πως διαθέτεις και διαφορετικές αρετές για να πάρεις αποτέλεσμα. Απέναντι στην Ουαλία θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Ο ένας βαθμός απόψε μας δίνει ασημένιο μετάλλιο. Είμαστε σε πολύ πλεονεκτική θέση στη μάχη της πρόκρισης. Με νίκη στο τελευταίο ματς παίρνουμε και την πρώτη θέση στον όμιλο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube