Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, αλλά υπενθύμισε πόσο δύσκολο είναι να επαναλάβει κάτι τέτοιο απέναντι σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό στα play offs.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή, αλλά οι παίκτες μου βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν και η απόδοσή τους έδωσε στην ομάδα μας τη δυνατότητα να κερδίσει. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, ειδικά για τις ομάδες που έχουν φοβερό κόσμο και ασκούν πίεση στον αντίπαλο. Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό το πλεονέκτημα και πιστεύω πως θα το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πάντα πολύ δύσκολο να κερδίζεις σε έδρες όπως του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή του Ερυθρού Αστέρα. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα», τόνισε ο Λιθουανός τεχνικός.

Όσο για το αν τον κάνει αισιόδοξο το γεγονός ότι κέρδισε τους «αιώνιους» τρεις φορές και έχασε ένα ματς στην παράταση φέτος, είπε: «Είπα στην ομάδα που πως δεν έχω μεγάλη εμπειρία από play offs. Πέρσι απορούσα σε κάποια ματς με τους παίκτες μου, φέτος είναι πιο μαχητές. Σε πολλά ματς βρεθήκαμε σε άσχημη θέση και αντιδράσαμε. Δεν θα είναι εύκολο να το κάνουμε και στα play offs. Η ομάδα μου καταλαβαίνει πως μπορεί να κερδίσει τους πάντες και το έχει κάνει, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λεπτομέρειες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

EuroLeague: Στις 24/9 το τζάμπολ της νέας σεζόν-Πότε γίνονται Super Cup και Final 4

Επίσημο: Ομόφωνα στη νέα EuroLeague η Μπεσίκτας και αύξηση σε 24 ομάδες το 2027-Δεκαετές η Ρεάλ

«Σφραγίζεται» η είσοδος Μπεσίκτας αντί Μονακό στην EuroLeague-Αύξηση σε 24 ομάδες από το 2027/28

Στη Σόφια και τη νέα σεζόν η Χάποελ Τελ Αβίβ, αν δεν γίνουν τα παιχνίδια της στο Ισραήλ

Ευρωλίγκα: Στην κορυφή του Top-10 της σεζόν ο Χέιζ-Ντέιβις!

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»