Όταν ο Μαουρίσιο Σάρι προπονούσε την Νάπολι, ήταν λίγες οι στιγμές που ο φωτογραφικός φακός τον έπιανε χωρίς τσιγάρο στο χέρι. Αντίθετα, τώρα που μετακόμισε στο Λονδίνο αυτές οι στιγμές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο καθώς απαγορεύεται ρητά το κάπνισμα στα αγγλικά γήπεδα.

Η αλλαγή ήταν απότομο και διόλου εύκολη για τον Ιταλό κόουτς ο οποίος στην πατρίδα του κάπνιζε 5 πακέτα την ημέρα. Μάλιστα, η εξάρτησή του είναι τέτοια που «αναγκάζεται» κατά την διάρκεια των αγώνων της Premier League να χρησιμοποιεί πλαστικά φίλτρα ώστε να ξεγελάει την εμμονή του με το κάπνισμα.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος πάντως, υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να τον πείσει να κόψει αυτή την τόσο βλαβερή για την υγεία του συνήθεια. Και αυτός είναι ο πατέρας του: «Είναι ο μόνος που -για πέντε λεπτά- μπορεί να μου ταράξει τις πεποιθήσεις μου».

Μάλιστα ο προπονητής της Τσέλσι αποκάλυψε ότι ήταν εκείνος που τον προέτρεψε να δεχθεί την πρόταση των «Μπλε»: «Όταν ο πατέρας μου έμαθε για την προσφορά (της Τσέλσι), μου είπε να πάω στο Λονδίνο και πως αυτό θα ήταν το σωστό πράγμα που θα έπρεπε να κάνω».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube