Την πειθαρχική ποινή της δίμηνης αργίας γνωμοδότησε το αρμόδιο Συμβούλιο Αιρετών οργάνων ΟΤΑ για τον δήμαρχο Κασσάνδρας, Ηρακλή Λειβαδιώτη, αναφορικά με το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 19χρονο.

Είχε προηγηθεί σχετική παραπομπή του στο Συμβούλιο, που απαρτίζεται από ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς και εκλεγμένο εκπρόσωπο των ΟΤΑ, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για παράβαση καθήκοντος εξ αμελείας.

Ελέγχθηκε πειθαρχικά με την ιδιότητα του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κατά την περίοδο 2023, δηλαδή ένα χρόνο πριν συμβεί το δυστύχημα, όσον αφορά τη διενέργεια αυτοψίας στο μοιραίο παιχνίδι crazy dance, που αδειοδοτήθηκε για την θερινή περίοδο του συγκεκριμένου έτους

Το Συμβούλιο γνωμοδότησε ότι τέλεσε τη συγκεκριμένη πειθαρχική παράβαση και η απόφαση κοινοποιήθηκε σήμερα στον κ. Λειβαδιώτη, ο οποίος αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η οποία διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο, δια των συνηγόρων του, είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα για την έκδοση αδειών σε καταστήματα εστίασης ή επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, διαδικασία για την οποία είναι αρμόδιο το αυτοτελές τμήμα αδειών. Τόνισε δε, ότι οι αρμοδιότητές του αφορούσαν τα τεχνικά έργα και τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε καμία γνώση - λόγω μη αρμοδιότητας - αναφορικά με έγγραφο που διακινήθηκε ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες του δήμου κι αφορούσε την εν λόγω αυτοψία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αιγάλεω: Νεκρός 46χρονος μοτοσικλετιστής μετά από πρόσκρουση σε κιγκλιδώματα

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Τρεις νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον «ναρκόπλοιου» στον ανατολικό Ειρηνικό

Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Δεν βρέθηκαν DNA, ίχνη πυρίτιδας ή αίμα στα ρούχα του 65χρονου

Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη ποινή 18 μηνών στον 63χρονο που παρενόχλησε 8χρονη στο άλσος Συκεών

Θλίψη στην Πάτρα: Κατέληξε νήπιο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε δύο νεαρά αδέλφια για την αρπαγή του 25χρονου – Πώς έγινε η απόπειρα απαγωγής

Hellenic Train: Προσωρινές τροποποιήσεις δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη από 22 έως και 24 Ιουνίου

Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα συμπληρώνεται μετά από 220 χρόνια - Απομακρύνθηκαν τα ικριώματα

Οι άνδρες πιέζονται οικονομικά και δεν νιώθουν πια «κουβαλητές»