Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο και τέθηκε από σήμερα σε ισχύ μετά την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

«Τέθηκε σήμερα σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα περί κλεισίματος κόλπων και χάραξης ευθείων γραμμών βάσης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Με την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τέθηκε σήμερα σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα περί κλεισίματος κόλπων και χάραξης ευθείων γραμμών βάσης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου.

Το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε σε εφαρμογή του κυρωτικού νόμου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αποτελεί απαραίτητο βήμα για την διαδικασία επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας στην ανωτέρω περιοχή, ενέργεια που αποτελεί, με βάση τη Σύμβαση, αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας.

Το Προεδρικό Διάταγμα επισημαίνει ότι η Ελλάδα επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειάς της των αντιστοίχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτυπώνει διεθνές εθιμικό δίκαιο.

Η Ελλάδα, αυστηρά προσηλωμένη στην προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας ενεργεί πάντα με γνώμονα τη Διεθνή νομιμότητα».

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σκιάθος: Έκλεισε ο δρόμος προς Πλατανιά - Στα όριά του το ρέμα, ανησυχούν οι κάτοικοι (Δείτε βίντεο)

Άνοιγμα Τουρκίας προς Αίγυπτο: Προτείνει ΑΟΖ με «δέλεαρ» 15.000 τ.χλμ.

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης

Συγκλονισμένος ο Σάντσεθ από τη σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: «Η σκέψη μου σε όλα τα θύματα»

Ισπανία: Συγκρούστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας - Τουλάχιστον 39 νεκροί

Ισπανία: Συγκρούστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας - Τουλάχιστον 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Πόρτο Ράφτη: Τροχαίο με οδηγό έναν 12χρονο

Ισπανία: Ανεστάλησαν τα δρομολόγια τρένων μεταξύ Μαδρίτης και Ανδαλουσίας λόγω σύγκρουσης δυο συρμών

Εκλογές-θρίλερ στο Ισραήλ: Προβάδισμα Νετανιάχου, αλλά χωρίς αυτοδυναμία - Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα

Καταγγελία Καρυστιανού για την επέτειο του «ΟΧΙ»: «Δεν μας άφησαν να καταθέσουμε στεφάνι»