Η Σοφία Σακοράφα, ο ΓΓ Γιώργος Γιατρουδάκης, ο σύμβουλος διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, Λάμπρος Παπακώστας, ο τομεάρχης αλμάτων, Γιώργος Πομάσκι, και η εκπρόσωπος των αθλητών, Μαρία Μπελιμπασάκη, επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο γραφείο του και είχαν την ευκαιρία να του παραθέσουν τα ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Αυγενάκης άκουσε με ενδιαφέρον την πλευρά της Ομοσπονδίας στίβου και δήλωσε ότι είναι αυτονόητη η στήριξη του Υπουργείου σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, προκειμένου να υλοποιηθεί ο αγωνιστικός προγραμματισμός του 2022 και οι αθλητές και αθλήτριες να συνεχίσουν χωρίς προβλήματα την προετοιμασία τους για τις μεγάλες διοργανώσεις της σεζόν.

Ο κ. Αυγενάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις διοργανώσεις που θα γίνουν μέσα στο έτος, ενώ στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε εκτενώς την αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ για τις ενέργειες που έχουν γίνει για το κλειστό της Παιανίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες εργασίας και ο χώρος να παραδοθεί για αγώνες. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ επικρότησε τις ενέργειες του Υφυπουργού τόσο για το κλειστό της Παιανίας, όσο και για την ενίσχυση των σωματείων.

Παράλληλα. ο Υφυπουργός έκανε γνωστό πως τις προσεχείς εβδομάδες ο ΣΕΓΑΣ θα λάβει τα χρήματα που του αναλογούν από το στοίχημα για τις Εθνικές ομάδες, ενώ μέσα στον Φλεβάρη θα του καταβληθεί η προκαταβολή της τακτικής επιχορήγησης του 2022.

Οι ανακοινώσεις αυτές ικανοποίησαν τον ΣΕΓΑΣ, αφού η υλοποίησή τους από την πλευρά του Υφυπουργού θα διευκολύνουν το έργο της Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού.

Σε εξίσου καλό κλίμα έγινε και η συνάντηση του ΓΓΑ, Γιώργου Μαυρωτά, με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και τον ΓΓ της Ομοσπονδίας. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για κοινές δράσεις, για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας για το 2022, τα οικονομικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο κ. Μαυρωτάς έδειξε το ενδιαφέρον του και την πρόθεσή του να βοηθήσει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube