Αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου τέθηκε σε απομόνωση στο σπίτι του και ακύρωσε ένα προγραμματισμένο ταξίδι, αφού ο υπουργός Υγείας βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και αναγκάστηκε να παραμείνει σε καραντίνα στη Νέα Υόρκη.

Η Anvisa, η βραζιλιάνικη υπηρεσία δημόσιας υγείας, συνέστησε να μείνουν σε απομόνωση και να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ένα ραντεβού που είχε σήμερα ο Μπολσονάρου έγινε διαδικτυακά.

Ο υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό λίγες ώρες αφότου συνόδευσε τον Μπολσονάρου στη Νέα Υόρκη. Το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε ένα κτίριο του ΟΗΕ, παρουσία του Κεϊρόγκα. Ο υπουργός φορούσε μάσκα, ενώ οι δύο ηγέτες όχι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, όλα τα μέλη της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας βρέθηκαν αρνητικά στον ιό. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς είπε πάντως ότι ενημερώθηκε από την Μπραζίλια πως όλη η αντιπροσωπεία θα μπει σε καραντίνα 14 ημερών. «Εδώ στον ΟΗΕ, εξετάσαμε την πιθανή έκθεση εργαζομένων του Οργανισμού που ήταν παρόντες στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης και η ιχνηλάτιση ολοκληρώνεται. Προς το παρόν, δεν έχουν εντοπιστεί στενές επαφές μεταξύ των υπαλλήλων», είπε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι ο Κεϊρόγκα δεν συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Μπολσονάρου ήταν το μοναδικό μέλος της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας που δεν έχει εμβολιαστεί. Προτού να ταξιδέψει για τις ΗΠΑ είπε ότι πιστεύει πως τα αντισώματα που απέκτησε αφού προσβλήθηκε από την Covid-19 τον προστατεύουν καλύτερα απ’ ό,τι το εμβόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ελβετία: Νεκρό σε δάσος βρέθηκε 6χρονο κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί από παιδικό πάρτι

Απίστευτο σκηνικό στη Ρωσία: Πρόστιμο 550 δολαρίων σε 25χρονο γιατί έβαψε τα μαλλιά του σχεδόν στα χρώματα της Ουκρανίας

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένους σε Αττική και Πελοπόννησο - Πώς δρούσε

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Στη φυλακή ο 50χρονος - Ομολόγησε την πράξη του - Τι ανέφερε

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, λέει η Μιχαηλίδου

Το Διεθνές Δικαστήριο ζητά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Σινουάρ και Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου

Πότε θα είναι έτοιμο το... πολυπόθητο μετρό της Θεσσαλονίκης - Οι διαδρομές που θα ακολουθεί

Έβαλαν ένα χεράκι: Πολίτες σπρωξαν τρόλεϊ που έμεινε πάνω στη Συγγρού για να συνεχιστεί ο ποδηλατικός γύρος

Νεαροί τουρίστες προσπάθησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από αστυνομικό τμήμα στη Ρόδο

Οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Έντεκα αθωώθηκαν και δύο κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης