Εν μέσω κινητοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη (17/7), η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη σχετική ψηφοφορία.

Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ κατά του πολυνομοσχεδίου έξω από τη Βουλή. Οι δήμαρχοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι επί της οδού Αμαλίας.

Νωρίτερα οι δημοτικοί αστυνομικοί ξεκίνησαν από την Αγίου Κωνσταντίνου πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία και κατέληξαν στην Κλαυθμώνος, όπου βρίσκονταν ΠΟΕ -ΟΤΑ, σχολικοί φύλακες και δήμαρχοι.

Από τις συγκεντρώσεις κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, κλειστές είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας, η Σταδίου και η Αμαλίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «παρά τις αγωνιστικές κορώνες των Δημάρχων στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ορισμένοι δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας δεν έχουν κλείσει».

Παράλληλα, στις 19:00 στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα όπου προγραμματίζεται συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Να σημειωθεί πως οι δήμοι παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Αιτωλοακαρνανία: Ομολόγησε ο 44χρονος τη δολοφονία του 50χρονου – Επικαλέστηκε «ερωτική αντιζηλία»

Ινδονησία: Αγνοείται αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες – Έρευνες σε εξέλιξη

Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε ζωντανός ο 70χρονος που είχε εξαφανιστεί

Χαμενεΐ προς Τραμπ: «Είσαι εγκληματίας, υπεύθυνος για πρόκληση απωλειών και ζημιών»

Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη δολοφονία του 50χρονου κοινοτάρχη

Μητσοτάκης: Πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν - Τι είπε για Γροιλανδία, Καρυστιανού, Ράμα

Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονική ενέδρα με κυνηγετικό όπλο - Θύμα πρόεδρος κοινότητας

Μασκ: Διεκδικεί κέρδη ύψους 134 δισ. δολαρίων από την OpenAI και τη Microsoft