Σε εμφανώς «παγωμένο» κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων ανάμεσα στον απερχόμενο πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα και στον διάδοχό του Ματτέο Ρέντσι, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ο Λέττα και ο Ρέντσι απέφυγαν να κοιταχτούν στα μάτια, δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη και η επιβεβλημένη χειραψία τους διήρκεσε ελάχιστα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη της πικρίας του Ενρίκο Λέττα, για τον τρόπο με τον οποίο αναγκάσθηκε σε παραίτηση από τον Ρέντσι.

Αμέσως μετά την τελετή παραλαβής, ο τριανταεννιάχρονος Ιταλός πρωθυπουργός προήδρευσε του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, χωρίς, όμως να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στενοί συνεργάτες του Ματτέο Ρέντσι επιβεβαιώνουν ότι διακηρυγμένος στόχος είναι να μπορέσει να διαρκέσει, η νέα κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του 2018. Έως την φυσική λήξη, δηλαδή, της νομοθετικής περιόδου.

Πολλά θα εξαρτηθούν, όμως, από την ποιότητα των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων, αρχίζοντας από τις ισορροπίες ανάμεσα στο κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» και την «Νέα Κεντροδεξιά» του Αντζελίνο Αλφάνο.

Η «Νέα Κεντροδεξιά», στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης, εξασφάλισε τρία υπουργεία (στην κυβέρνηση Λέττα είχε τέσσερα) ενώ ο Αλφάνο, για να διατηρήσει το υπουργείο Εσωτερικών, αναγκάσθηκε να «εγκαταλείψει» την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, Την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση Ρέντσι, τέλος, θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας και την Τρίτη εκείνη της βουλής της Ρώμης.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής