Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης φαίνεται να βρίσκονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η νέα ιταλική κυβέρνηση. Ο αρμόδιος για το ευρώ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις διεμήνυσε ότι η Ιταλία θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω το διαρθρωτικό, δημοσιονομικό της έλλειμμα φέτος και να ακολουθήσει συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο Ντομπρόβσκις η Ιταλία θα πρέπει να μειώσει κατά 0,3% του ΑΕΠ το διαρθρωτικό, δημοσιονομικό της έλλειμμα σε σχέση με το ΑΕΠ της. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει πως η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει φέτος επιπλέον μέτρα λιτότητας, ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε ότι «δεν μπορεί να το πει αυτό τώρα» και ότι η Επιτροπή θα συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση σχηματίζεται… Προς το παρόν το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι σημαντικό (η Ιταλία) να παραμείνει στον δρόμο των υπεύθυνων μακροοικονομικών και δημοσιονομικών» πολιτικών ξεκαθάρισε ο Ντομπρόβσκις.

Σημειώνεται πάντως, ότι η κυβέρνηση συνασπισμού των λαϊκίστικων κομμάτων Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν κανένα μέτρο λιτότητας.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα