Μπορεί να καρδιοχτύπησαν αλλά στο φινάλε πανηγύρισαν. Λιλ και Λιόν δεν την πάτησαν στην τελευταία αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος και έκλεισαν τη σεζόν με χαμόγελα. Υποβιβάστηκε η Σοσό.

Οι «λιλουά» ήθελαν τη νίκη στην έδρα της Λοριάν, προκειμένου να μην χάσουν την 3η θέση για τα προκριματικά του Champions League από τη Σεντ Ετιέν, που έκανε το καθήκον της επικρατώντας 3-0 της Αζαξιό. Η Λιλ, αν και είχε δυσκολότερο έργο και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έφερε τούμπα το ματς (4-1) στο «Μουστουάρ» και «σφράγισε» το τελευταίο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ένα εισιτήριο παιζόταν και για το Europa League και κατέληξε στα χέρια της Λιόν. Οι «λιονέ» δεν έκαναν τη χάρη στη Μαρσέιγ (νίκησε 1-0 τη Γκινγκάμπ) και πήραν τη νίκη στην έδρα της Νις με σκορ 1-0, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Στη μάχη του υποβιβασμού, η Σοσό θα ακολουθήσει τις Αζαξιό και Βαλενσιέν στη Ligue 2. Oι «κίτρινοι» ηττήθηκαν στο ντέρμπι παραμονής από την Εβιάν, που εξασφάλισε με πανηγυρικό τρόπο την παραμονή της επικρατώντας με σκορ 3-0.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε το εμφατικό 4-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στη φιέστα τίτλου στο «Παρκ ντε Πρενς».

Αναλυτικά η 38η αγωνιστική

Σάββατο (17/5, 22:00)

Μπαστιά-Ναντ 0-0

Λοριάν-Λιόν 0-1
(5' Κονέ)

Μαρσέιγ-Γκινγκάμπ 1-0
(52' Αγιού)

Μονακό-Μπορντό 1-1
(69' Οκάμπος - 15' Ορό)

Νις-Λιλ 1-4
(22' Αλαντιέρ - 32', 65' Καλού, 52' Ρου, 90+2' Μπουριγόν αυτ.)

Παρί Σ. Ζ.-Μονπελιέ 4-0
(2'Λαβέτσι, 20' Ιμπραΐμοβιτς, 49' Μόουρα, 88' Ραμπιό)

Ρεμς-Ρεν 1-3
(82' Ντιέγκο - 34' Ντουκουρέ, 53' Τοϊβόνεν, 59' Ντεπ)

Σοσό-Εβιάν 0-3
(8', 72' Βας, 42' Ανγκουλά)

Σεντ Ετιέν-Αζαξιό 3-1
(19',77' Περίν, 35' Ερντίνγκ - 90+2' Μπαραντί)

Τουλούζ-Βαλενσιέν 3-1
(30, 45, 90+1' Μπεν Γεντέρ - 87' Λε Ταγιέκ)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube