Διπλή επιτυχία για το γαλλικό μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μετά την ομάδα των Ανδρών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας στον τελικό από τις ΗΠΑ, οι Γυναίκες της χώρας κατέκτησαν το χάλκινο επικρατώντας με 91-76 της Σερβίας στον μικρό τελικό.

Η Γκάμπι Γουίλιαμς με 17 και η Εντέν Μιγέμ με 16 πόντους ξεχώρισαν από τις «τρικολόρ», που μετά την πρώτη περίοδο έλεγξαν απόλυτα το ματς και κατέκτησαν το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία τους μετά το ασημένιο το 2012 στο Λονδίνο.

Από την άλλη, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2016, όταν στο Ρίο είχαν κατακτήσει το πρώτο τους μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (χάλκινο). Η Ιβόν Άντερσον με 24 πόντους και η Γέλενα Μπρουκς με 14 πόντους πάλεψαν περισσότερο.

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (5:30πμ. ώρα Ελλάδος) αναμετρώνται οι ΗΠΑ, που είναι το μεγάλο φαβορί, με την οικοδέσποινα Ιαπωνία.

Δεκάλεπτα: 23-19, 40-43, 56-67, 76-91

Δείτε εδώ τη στατιστική της αναμέτρησης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!