Σε 94 ανέρχονται τα θύματα του κορωνοϊού στη Σερβία όπου το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν άλλοι εννέα ασθενείς. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 411 και ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό Covid-19 έφτασε τους4465. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 131 ασθενείς. Όπως αναφέρθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας το κύριο πρόβλημα αυτήν την στιγμή αποτελούν τα γηροκομεία όπου διαπιστώθηκαν πολλά κρούσματα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 208 οικότροφοι γηροκομείων και 30 φροντιστές. Στο χώρο της υγείας επίσης καταγράφεται μεγάλη διασπορά του ιού. Συνολικά 533 γιατροί και νοσοκόμοι νόσησαν ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για άλλα 1062 άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα και τέθηκαν σε κατ οίκον περιορισμό.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC) κατέθεσε αίτημα στην κυβέρνηση για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για την Κυριακή του Πάσχα από τις πέντε μέχρι τις δέκα η ώρα το πρωί ώστε να μπορέσουν οι πιστοί να εκκλησιαστούν. Η Επιτροπή επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας αποφάνθηκε αρνητικά στο αίτημα αυτό επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν εξαιρέσεις στην απαγόρευση συγχρωτισμού που θα είναι καταστροφικές για την δημόσια υγεία. Την τελική απόφαση θα λάβει η πρωθυπουργός Ανα Μπρνάμπιτς μετά από διαβούλευση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στο Κόσοβο τα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν τα 377 και μέχρι σήμερα κατέληξαν συνολικά οχτώ ασθενείς. Από αύριο στο Κόσοβο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε κάθε πολίτη μόνο για 90 λεπτά. Η ώρα εξόδου του καθένα θα καθορίζεται από το προτελευταίο ψηφίο του αριθμού μητρώου και βάσει του πίνακα με τα χρονικά διαστήματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ταυτοποιήθηκε 64χρονος οδηγός: Έπιανε ιλιγγιώδη ταχύτητα 290 χλμ με επικίνδυνους ελιγμούς στην Αττική

Αλαμπάμα: Μαζικοί πυροβολισμοί μετά από αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου - Ένας νεκρός και 8 τραυματίες

Απάτη με ΜΚΟ: Eικονικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη - Δωρεές για παιδιά κατέληγαν σε πολυτελείς αγορές και διακοπές

Εντοπίστηκαν 50 κιλά κάνναβης στην Αμαλιάδα - Μία σύλληψη

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία στη Γκράβα - Η επιστολή Δούκα στους διευθυντές

Διακοπή κυκλοφορίας σε οδικά σημεία της Χαλκιδικής λόγω έντονης βροχόπτωσης

Πόσο επηρεάζει τις έρευνες της Chevron νότια της Κρήτης η κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι (video)

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 80χρονη, συνελήφθη ο 90χρονος σύζυγός της

Μητσοτάκης: Υπερασπιζόμαστε με αυτοπεποίθηση τα δικαιώματα των νησιών μας, χωρίς να κλείνει η πόρτα στον διάλογο