Ο Χρήστος Σερέλης στην συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγάλη ανατροπή του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ζαλγκίρις στάθηκε στον χαρακτήρα της ομάδας του, ενώ χαρακτήρισε άδικη την αποβολή του Εργκίν Αταμάν.

«Είναι σημαντικό να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί μετά από ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο βρήκαμε την δύναμη να επιστρέψουμε, να παίξουμε τέλεια άμυνα, να παλέψουμε για κάθε κατοχή και να κερδίσουμε με διαφορά.

Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι οι οπαδοί μας βοήθησαν πολύ στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν παίξαμε τρομερή άμυνα.

Νομίζω ότι αυτή η νίκη είναι μία από τις μεγαλύτερες φέτος γιατί δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε πολλούς πόντους από τους αντιπάλους. Είχαν 18/22 δίποντα και στο δεύτερο ημίχρονο είχαν μόλις ένα. Ήταν τρομερό επίτευγμα των παικτών μας.

Έχουμε παίκτες με τεράστια προσωπικότητα. Παίκτες νικητές. Πήραμε πέρσι την Ευρωλίγκα. Ο κόσμος πιστεύει ακόμα και όταν έρχονται άσχημα αποτελέσματα, όταν παίζουμε άσχημα. Έχουμε συνηθίσει να είναι όλα τα παιχνίδι εντός με τον κόσμο. Δύο τρίποντα ήταν κομβικά απόψε. Του Ναν και το πρώτο στο τέταρτο δεκάλεπτο του Όσμαν. Εκεί όλοι πιστέψαμε ότι θα κερδίσουμε. Και ο κόσμος και οι παίκτες και οι προπονητές.

Έχει παίξει ρόλο το παιχνίδι της Δευτέρας. Ήταν παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Έχουμε μικρό ροτέισον λόγω των τραυματισμών. Ξοδέψαμε ενέργεια. Η νίκη ήταν σημαντική και μπορεί και αυτό να σε χαλαρώσει. Παίζαμε με μία ομάδα που παίζει με πολύ ένταση, που είναι σκληρή στην άμυνα. Από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Δεν ήμασταν έτοιμοι στο πρώτο ημίχρονο να αντιμετωπίσουμε την άμυνα της Ζαλγκίρις και μας έβγαλε εκτός ρυθμού και από την δική μας. Σκόραραν πολύ εύκολα. 18 στο πρώτο ημίχρονο, νούμερο ανεπίτρεπτο για μία ομάδα του επιπέδου μας. Στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε 1/9, δεν έκανε καν προσπάθειες. Κλείσαμε σωστά την ρακέτα και την οδηγήσαμε σε τρίποντα που ήταν χαμένα. Έπαιξε ρόλο και η θέληση στα επιθετικά ριμπάουντ που μας έδωσε το δικαίωμα να σκοράρουμε με δεύτερες επιθέσεις.

Δεν είναι κάτι κρυφό αυτό που έγινε στα αποδυτήρια. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τους παίκτες ότι ήταν πολύ κακή η άμυνα και μέσω αυτής θα μπορούσαμε να μπούμε στο παιχνίδι γιατί 20 λεπτά είναι αρκετά να γυρίσουμε ένα παιχνίδι. Κάτι που αποδείχθηκε από την εικόνα του αγώνα. Η αποβολή του Αταμάν έπαιξε τον ρόλο της γιατί προήλθε από κάποιες αποφάσεις των διαιτητών που είναι σκληρές για εμάς. Πολλές φορές σηκώνονται οι πάγκοι από αντίπαλες ομάδες. Τώρα αν σηκώθηκε κάποιος και ζήτησε ένα φάουλ δε γνωρίζω. Οι διαιτητές γνωρίζουν ότι έχουν δώσει δύο τεχνικές ποινές και την έδωσαν πολύ εύκολα. Αυτό είναι αδικία. Φάνηκε και στην ομάδα μας και στον κόσμο μας και όλοι μαζί προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα.

Όλα τα ματς στην έδρα μας είναι πολύ σημαντικά. Πρέπει να κάνουμε το 7/7 και να πάρουμε ό,τι μπορούμε εκτός έδρας. Το σημερινό ήταν πολύ σημαντικό για την κατάταξη».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!

Η απόλυτη διάκριση για τον Βεζένκοφ - Τον ανέδειξαν MVP και οι παίκτες της Euroleague

Στον Γουόκαπ το βραβείο «Fair Play» από την Ένωση Παικτών της EuroLeague