Ο Παναθηναϊκός, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, προσγειώθηκε απότομα, καθώς άργησε να... ξυπνήσει κόντρα στην Παρί, ηττήθηκε 104-99 στο Telekom Center Athens και μπήκε σε βαθμολογικούς «μπελάδες».

Μετά την αναμέτρηση, ο Χρήστος Σερέλης, που πήρε τη θέση του Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου λόγω της αποβολής του Τούρκου τεχνικού, τόνισε πως οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι, όμως επανέλαβε τα παράπονα των «πράσινων» για φάουλ που δεν δόθηκε στον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις σε κρίσιμο σημείο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αρχικά συγχαρητήρια στην Παρί. Έπαιξαν πολύ καλά. Αμυντικά δεν ξεκινήσαμε καλά του παιχνίδι. Τους επιτρέψαμε να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό και από πολλά pick and roll. Η άμυνά μας στο ένας με έναν ήταν πολύ κακή. Πέτυχαν περίπου 60 πόντους στο πρώτο μέρος. Είχαν την αυτοπεποίθηση να παίξουν και στο δεύτερο.

Προσπαθήσαμε, αλλά δυστυχώς δεν παίξαμε καλά. Μόνο στα τελευταία πέντε λεπτά παίξαμε επιθετική άμυνα και σταματήσαμε λίγο τη δημιουργία από τους πόιντ γκαρντ τους. Βάλαμε κάποια δύσκολα σουτ, μεγάλα σουτ, από τον Νάιτζελ και τον Ρογκαβόπουλο.

Είχαμε την ευκαιρία στην τελευταία κατοχή να κερδίσουμε το παιχνίδι και πιστεύουμε πως ίσως υπήρχε φάουλ στον Νάιτζελ, όμως γενικά είναι αλήθεια πως έπαιξαν καλύτερα από εμάς και χάσαμε το παιχνίδι επειδή δεν παίξαμε καλή άμυνα».


Για το τι πρέπει να αλλάξει άμεσα ώστε να έρθει το πολυπόθητο turning point: «Είναι ξεκάθαρο πως η Παρί παίζει με έναν τρόπο παιχνιδιού που είναι πάρα πολύ απειλητική από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Είναι κάτι που ναι μεν το γνωρίζουμε, όλα τα παιδιά το ξέρουν γιατί παίζουν στην Ευρωλίγκα πολλά χρόνια. Αλλά δεν είναι το σύνηθες. Αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο δεν τα πήγαμε καθόλου καλά.

Δεν ήμασταν επιθετικοί και σκληροί στα πρώτα δευτερόλεπτα της άμυνάς μας. Ήταν αυτό που ζητούσαμε σε όλο τον αγώνα και στο τέλος έγινε. Η Παρί έπαιζε με έναν χειριστή και στα τελευταία πέντε λεπτά τον αποκόψαμε από την υπόλοιπη ομάδα και για αυτό καταφέραμε να βγάλουμε κάποιες άμυνες και να μπούμε στο παιχνίδι με κάποια δύσκολα σουτ και χωρίς να παίζουμε το γνωστό μας επιθετικό παιχνίδι.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι αμυντικά στο πλάνο που έχουμε. Δε συγχωρούνται πλέον λάθη, δικαιολογίες. Δε συγχωρείται μία κακή συγκέντρωση που μπορεί να έχεις ένας παίκτης ή όλη η ομάδα.

Δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια για να κάνουμε το comeback. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν τους πάντες. Έχουμε χάσει κάποια ματς και παραμένουμε περίπου στην ίδια βαθμολογική θέση με αυτή που ήμασταν πριν περίπου 3-4 εβδομάδες. Έχουμε χάσει κάποιες ευκαιρίες, δεν θα δίνονται συνέχεια. Πρέπει τις ευκαιρίες που μας δίνονται να τις εκμεταλλευτούμε».


Για την επιτυχία του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Περιμέναμε στην πρόκριση μήπως γυρίσει και για εμάς το παιχνίδι, γιατί ο τρόπος που πανηγυρίστηκε το τελευταίο πέναλτι ήταν σαν να πήραμε το ματς. Δυστυχώς, αυτό συνέπεσε με το τέλος του ημιχρόνου, αν ήταν λίγο πιο νωρίς ή μετά να μας έδινε και εμάς μεγαλύτερη ώθηση. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια».

Για τα τρίποντα που δέχεται ο Παναθηναϊκός στις εντός έδρας αναμετρήσεις: «Δεν είναι τα τρίποντα η αχίλλειος πτέρνα, είναι ο τρόπος που σουτάρουν. Προφανώς η άμυνά μας δεν είναι αυτή που πρέπει σε αρκετά σημεία του ματς και για αυτό χάνουμε τους αγώνες. Πριν πέντε μέρες περίπου ο μεγάλος μας αντίπαλος, που είναι καλύτερη ομάδα από την Παρί, στο πρώτο ημίχρονο είχε 1/13 τρίποντα. Παίξαμε καλύτερη άμυνα και τα έχασε. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τα τρίποντα.

Σήμερα δεχθήκαμε πόντους και μέσα από το καλάθι, ήταν μία άμυνα η οποία δεν καλή. Δεν παίξαμε καλά στην άμυνα. Το επίπεδο έχει ανέβει σε όλες τις ομάδες, υπάρχουν παίκτες σε όλες τις ομάδες που μπορούν να σκοράρουν, δεν τελειώνουν τα ματς στους 75 πόντους αλλά ψηλότερα. Δεν πρέπει να το κάνουμε πιο εύκολο και να δίνουμε αυτοπεποίθηση στους αντιπάλους μας.

Θα το ξαναπώ τελευταία φορά. Το γήπεδο που έχουμε είναι καταπληκτικό, η ατμόσφαιρα τρομερή, ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο, πολλές φορές σε έναν αντίπαλο του δίνει ώθηση για να παίξει. Μπορεί να ακούγεται περίεργο. Η ομάδα πρέπει να το κάνει μειονέκτημα με την σκληράδα της και με το να βάλει τον κόσμο στο παιχνίδι αμυντικά. Πολλές φορές δε το κάνουμε αυτό και αυτό μας πληγώνει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δεν έφτασαν τα... όργια του Χέιζ-Ντέιβις: Τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού στο θρίλερ με την Παρί

Φαρίντ: «Εμείς πρέπει να φτιάξουμε την κατάσταση που δημιουργήσαμε, τα πάντα για νίκη με Ολυμπιακό»

Ταμπελίνι: «Κλασικά πράγματα, μετά τα παράπονα του Αταμάν τα σφυρίγματα ήταν υπέρ της μίας πλευράς»

Το σχόλιο Πετρίδη: «Ήττα-πισωγύρισμα, ξεχνάει το όνειρο για 4άδα ο Παναθηναϊκός»

Σερέλης: «Είχαμε τη στιγμή μας στο τέλος, αλλά έπρεπε να παίξουμε καλύτερα από την αρχή»

Γιαννακόπουλος για τη φάση με Χέιζ-Ντέιβις: «Η Παρί ήταν καλύτερη, αλλά το φάουλ είναι φάουλ»

Παναθηναϊκός: Η κρίσιμη φάση που δεν δόθηκαν τρεις βολές στον Χέιζ-Ντέιβις - Παραδέχθηκε το φάουλ ο Καβαλιέρ!

«6/6 αυστηρά»: Το μήνυμα Γιαννακόπουλου μετά την ήττα από την Παρί και η αναφορά σε Ναν, Λεσόρ

Απότομη προσγείωση για τον Παναθηναϊκό, ξύπνησε αργά κόντρα στην Παρί και έμπλεξε!

Βαθμολογία Ευρωλίγκας: Τρίτη σερί ήττα και στη 10η θέση ο Παναθηναϊκός AKTOR