Δύσκολη αποστολή θα έχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως προειδοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο κόουτς της «ομάδας του λαού» τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα που ήταν στον πρώτο γύρο, ενώ από την άλλη ανέφερε πως θα έχει στη διάθεσή του τους Γιοβέλ Ζούσμαν και Κουίνσι Έισι, αλλά όχι ακόμη τον Ταρίκ Μπλακ.

«Ανυπομονούμε για ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός έχει έναν νέο προπονητή, έχει αλλάξει παίκτες, άλλοι έχουν επιστρέψει από την ίωση, ενώ έχουν και τραυματίες. Πρόκειται για μία αθλητική ομάδα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτή που αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε ενέργεια και να τη διατηρήσουμε και για 40 λεπτά, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει μέσα στο Τελ Αβίβ: «Φυσικά και μπορεί, καθώς στην Ευρωλίγκα είναι όλα ανοικτά και εάν δεν παίξεις καλά, τότε μπορείς να χάσεις από τον οποιονδήποτε. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ αθλητικός και εάν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, τότε θα δημιουργήσει προβλήματα, όπως για παράδειγμα έγινε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για το ενδεχόμενο να έχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs: «Είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε για το πλεονέκτημα έδρας. Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά, όπως κάνουμε από την αρχή της σεζόν, καθώς αυτή την στιγμή προέχει να προκριθούμε, αφού δεν έχει γίνει αυτό. Υπάρχει ακόμη δρόμος και όλα μπορούν να συμβούν».

Για το αν θα αγωνιστούν οι Ζούσμαν και Μπλακ: «Ο Μπλακ είναι εκτός. Είναι στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Ο Ζούσμαν είναι σε καλή κατάσταση και θα αγωνιστεί, ενώ και ο Κουίνσι Έισι θα είναι στη δωδεκάδα. Ελπίζω να έχουμε πλήρες ρόστερ μέχρι το τέλος, με τον Μπλακ να επιστρέφει και εκείνος, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τις απουσίες των «ερυθρόλευκων»: «Δεν έχουν στη διάθεσή τους τον Μιλουτίνοφ και τον Σπανούλη. Αλλά, έχουν άλλους έμπειρους παίκτες, όπως είναι ο Παπανικολάου. Θα πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Εάν δεν είμαστε καλά προετοιμασμένοι, τότε μπορεί να μας πληγώσουν».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ουόκαπ: «Είχαμε συνεχώς επιθετικό ρυθμό»

Γιασικεβίτσιους: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν προετοίμασα την ομάδα - Ίσως δεν πιστέψαμε ότι μπορούσαμε ένα κερδίσουμε»

Μπαρτζώκας: «Εκπληκτικό παιχνίδι για 35 λεπτά - Εγώ νιώθω εξαντλημένος, σκεφτείτε τους παίκτες»

Φουρνιέ: «Ξέφυγα με τον Πανιώνιο, αυτή δεν ήταν μια ηγετική εικόνα - Ζήτησα συγγνώμη από όλους»

Πίτερς: «Πήραμε ενέργεια από τον κόσμο»

Τα highlights από την βραδιά καριέρας του Φουρνιέ και της 100άρας του Ολυμπιακού επί της Φενέρ

Η Ευρωλίγκα υποκλίθηκε στον Εβάν Φουρνιέ για την ιστορική του εμφάνιση κόντρα στη Φενέρ

«Ωδή στον παγκόσμιο παικταρά Φουρνιέ που αφυπνίστηκε»: Το σχόλιο Ζέρβα μετά τη νίκη επί της Φενέρ

Ιτούδης: «Μην το γκαντεμιάζεις… Πάμε όπως είμαστε, κανείς δεν θα ήθελε να ζει αυτό που ζούμε»

Φουρνιέ: «Έπρεπε να αντιδράσουμε μετά το Μονακό - Για αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό»