Όπως αναμενόταν οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετά τη νίκη (69-58) του Ολυμπιακού επί του Άρη στο «Nick Galis Hall» στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Basket League δεν αφορούσαν μόνο το ματς με τους «κίτρινους», αλλά και το πολύ σημαντικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που πλησιάζει (15/05). Ο Έλληνας τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την άμυνα των «ερυθρόλευκων» πλην της πρώτης περιόδου και για το παιχνίδι με τους Ρώσους σχολίασε ότι η ομάδα του έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

«Στο πρώτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε εύκολους πόντους και ο Άρης πήρε δίκαια τη διαφορά γιατί εμείς αμυντικά δεν είχαμε συγκέντρωση. Από τη δεύτερη περίοδο, όμως, και μετά δεχτήκαμε 34 πόντους σε τρία δεκάλεπτα. Η άμυνα μας ήταν εξαιρετική, πήραμε τη διαφορά και φτάσαμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στον κόουτς για την προσπάθεια που κάνει και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται όλες τις ομάδες δυνατές. Και τον Άρη και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα είναι προς όφελος του πρωταθλήματος αν ενισχυθούν κι άλλο και έτσι θα βελτιώνονται και οι ομάδες και οι παίκτες λόγω μεγάλου ανταγωνισμού. Σίγουρα εάν ενισχυθούν αυτές οι τρεις ομάδες μόνο καλό θα κάνει στο πρωτάθλημα και είναι σίγουρο πως θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός», σχολίασε.

Σε ερώτηση για το εάν τα ματς του TOP-16 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αποτελέσουν «οδηγό» ενόψει του ημιτελικού της Μαδρίτης, ο Έλληνας κόουτς είπε πως «δεν λένε κάτι τα ματς που δώσαμε ως τώρα με την ΤΣΣΚΑ. Τα παιχνίδια στο Final Four είναι άλλη ιστορία. Εμείς θέλουμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, παρά το ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα και με μεγάλο μπάτζετ. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι η εμπειρία των παικτών μας από τέτοια παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε: «Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε στον καλό ρυθμό που είχαμε τον τελευταίο καιρό. Κάναμε κακό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια παίξαμε καλύτερη άμυνα, παίξαμε όπως θέλουμε να παίζουμε, παίξαμε καλή άμυνα και τρέξαμε στον αιφνιδιασμό. Συγχαρητήρια στον Άρη για την προσπάθεια του, έχουμε ακόμη ένα ματς και θέλουμε να το κερδίσουμε για να τελειώσουμε την κανονική περίοδο με μια ήττα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Με ένα χέρι τώρα, το πάνω χέρι αργότερα»: Ούτε ο τραυματισμός δεν εμποδίζει τη δουλειά του Χέιζ-Ντέιβις

Το μήνυμα του Παναθηναϊκού στον Ναν: «Μας λείπεις, σε περιμένουμε για να συμπληρωθεί το παζλ»

Ρογκαβόπουλος με αιχμή προς τους επικριτές του: «Χοντρός και τεμπέλης»

Ολοένα και πιο κοντά στην απόκτηση του Ερτέλ η ΑΕΚ

Κάλεσμα Διαμαντίδη στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Το τουρνουά ''Παύλος Γιαννακόπουλος'' έρχεται σπίτι μας»

Λιόλιος για Αντετοκούνμπο: «Ήταν ζήτημα προστασίας του παίκτη, ο Σπανούλης μίλησε με τον κόουτς των Χιτ»

ΑΕΚ: Τενοντίτιδα ο Μπάρτλεϊ

Λιόλιος για διαιτησία: «Το θέμα το πυροδοτούν όσοι θέλουν να την ελέγχουν…»

Λιόλιος για Εθνική μπάσκετ: «Στην αρχή έκανα λάθη - Κυλά άλλο αίμα μέσα στον Σπανούλη»

Λιόλιος για υπόθεση με Προμηθέα: «Είχα δικαίωμα να είμαι πρόεδρος - Κρεμάνε ανθρώπους στα μανταλάκια»