Αναλυτικά, όσα είπε στην πολωνική σελίδα przegladsportowy.pl:

Πώς αισθάνεσαι που θα γίνεις πατέρας;
«Με την αρραβωνιαστικιά μου, Μαρτίνα, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον γιο μας στον κόσμο. Κανένα γκολ, ακόμη και ένα θεαματικό, όπως το τακουνάκι κόντρα στη Λαμία, δεν μπορεί να συγκριθεί με το συναίσθημα που ένιωσα όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας. Είναι δύσκολο να περιγράψω αυτή την υπέροχη στιγμή. Θέλαμε πραγματικά ένα μωρό και το όνειρο μας θα γίνει πραγματικότητα σύντομα».

Οδηγείς την κούρσα των σκόρερ της Super League με έξι γκολ, ξεχωρίζεις κάποια από τα γκολ σου;
«Προσωπικά ξεχωρίζω τα δύο γκολ που σημείωσα στο γήπεδο της ΑΕΚ στην Αθήνα. Είναι ένας ισχυρός αντίπαλος και είχα την ευκαιρία να παίξω βασικός και να σκοράρω. Τα γκολ που πέτυχα στην Αθήνα μου έδωσαν τεράστια ώθηση».

Αυτά τα γκολ αύξησαν τη δημοτικότητά σου στη Θεσσαλονίκη, που ήταν ήδη αρκετά μεγάλη...
«Είναι πολύ ευχάριστο. Στις βόλτες μου στο κέντρο με σταματούν πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, για να βγάλουμε μια φωτογραφία και να υπογράψω ένα αυτόγραφο».

Πώς αισθάνεσαι για τη σύγκριση που γίνεται με τον Πρίγιοβιτς;
«Κάθε επιθετικός που έρχεται στον ΠΑΟΚ μετά τον Πρίγιοβιτς αρχίζει να συγκρίνεται με αυτόν. Είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτό, αλλά είναι κάτι που δεν με επηρεάζει, απλά πρέπει να κάνεις το παιχνίδι σου και να αφήσεις το δικό σου στίγμα, για να γράψεις την δική σου ιστορία με τον ΠΑΟΚ».

Τι έχεις να πεις για τα σενάρια που σε φέρνουν στις επιλογές της Εθνικής Πολωνίας;
«Είναι γνωστό ότι ο ανταγωνισμός στην επίθεση της εθνικής ομάδας είναι ισχυρός. Είναι επίσης γνωστό ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε παίκτες υψηλής ποιότητας από μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού. Εγώ από την πλευρά μου λοιπόν, θα προσπαθήσω να σκοράρω όσα περισσότερα γκολ μπορώ, που θα με βοηθήσουν να λάβω την κλήση στην εθνική ομάδα, θα ήταν ωραίο να είμαι στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή, είναι το όνειρο κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή».

Ξεκινήσατε άσχημα τι σεζόν. Παρότι ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ στο Champiobs League είναι κάτι που δικαιολογείται, η απουσία από τους ομίλους του Europa League δεν συγχωρείται εύκολα, έχοντας στο μυαλό το ρόστερ και τις οικονομικές δυνατότητες του ΠΑΟΚ.
«Η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Κόντρα στον Άγιαξ δεν νιώσαμε ντροπή, άλλωστε ήταν ο ημιφιναλίστ του Champions League. Πήραμε ισοπαλία στην έδρα μας και χάσαμε 3-2 στο Άμστερνταμ. Κατά βάθος, ήξερα ότι θα παίζαμε με τον Άγιαξ πολύ πριν την κλήρωση. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην Ολλανδία, ήξερα ότι θα τους αντιμετωπίσουμε. Ήμασταν στο ασανσέρ για να δούμε την κλήρωση και είπα στους συμπαίκτες μου: θα είναι ο Άγιαξ. Δεν γινόταν χειρότερα. Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι, αλλά τους χαμογέλασε και η τύχη».

Ο Άγιαξ είναι ο Άγιαξ, αλλά είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως η Σλόβαν Μπρατισλάβας σας άφησε εκτός των ομίλων του Europa League.
«Αποφασιστικής σημασίας ήταν το γκολ που δεχτήκαμε στο 94’. Δεν θέλω να το συζητήσω».

Θα έχεις ακούσει τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά σου, τι σου επιφυλάσσει το μέλλον;
«Χαλαρώστε, έχω ακόμα πολύ χρόνο μέχρι το χειμώνα και δεν σηκώνομαι το πρωί με την σκέψη να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος εδώ. Η Ελλάδα ήταν η σωστή επιλογή. Οι προσφορές δεν έρχονται σε μένα ούτως ή άλλως, και αν έρθουν, ο ατζέντης μου Μάριους Πιεκάρσκι ξέρει πώς να ενεργήσει (σ.σ. γέλια). Θυμάμαι ότι την πρώτη μέρα, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένος να με αγοράσει από τη Γιαγκελόνια, μίλησα με τον Μάριους και την αρραβωνιαστικιά μου. Μαζί, αποφασίσαμε ότι εκείνη την εποχή ήταν η καλύτερη επιλογή, ήταν ο κατάλληλος σύλλογος για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή σαν εμένα. Η εμπειρία μου στην Ελλάδα θα είναι στις αναμνήσεις μου για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Στόχος του ΠΑΟΚ και την φετινή σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Φυσικά. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Ούτε εγώ ούτε οποιοσδήποτε από τους συμπαίκτες μου μπορεί να απαντήσει αλλιώς».

Μετά από επτά αγωνιστικές, ο πιο επικίνδυνός σας αντίπαλος, ο Ολυμπιακός, φιναλίστ της περασμένης σεζόν, προηγείται δύο βαθμούς. Θεωρητικά, θα είναι πιο εύκολο για εσάς, επειδή συμμετέχει στο Champions League.
«Δεν έχει σημασία. Θα θέλαμε κι εμείς να έχουμε τέτοιον “μπελά”, αλλά δυστυχώς, δεν είμαστε πια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρότι ελπίζαμε πως θα βιώσουμε μια ωραία εμπειρία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.