Πολλά προβλήματα σε Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Ναύπακτο και Πάτρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που πλήττει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Στην πόλη του Μεσολογγίου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.



Το τοπικό σάιτ aixmi-news.gr μεταδίδει ότι εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ υπήρξε και διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα αντλιοστάσια όμβριων και το Μεσολόγγι να πλημμυρίσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν και η μπόρα έχει κοπάσει, το αντλιοστάσιο απορροής όμβριων που βρίσκεται στην περιοχή έχει υποστεί βλάβη εξαιτίας της διακοπής ρεύματος και βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει τον μεγάλο όγκο του νερού.

Βλάβη έχει υποστεί και το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ που είναι κοντά στο ΤΕΙ και έτσι τα νερά κατευθύνονται προς την πόλη του Μεσολογγίου. Ο δήμος έχει στείλει εκσκαφικά μηχανήματα για να δημιουργήσουν ανάχωμα, ώστε να αλλάξει η ροή του νερού προς τη θάλασσα.





Στην Πάτρα η καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Μάλιστα, από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε και τραυματίστηκε μία γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η γυναίκα επέβαινε σε ταξί και, όταν κατέβηκε από το όχημα στην περιοχή Οβρυά, παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.



Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της πόλης.





Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική, ενώ στη Ναύπακτο, η υπηρεσία έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για τον ίδιο λόγο.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λύθηκε ο γρίφος της κατάρας του Φαραώ- Τι υποστηρίζουν ερευνητές

Σάλος στη Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Υπερταμείο: Το σχέδιο και οι προτεραιότητες για τον εκσυγχρονισμό των ΜΜΜ στην Αθήνα

ΥΠΕΣ: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις για το μπόνους παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων - Τι αλλάζει

Γνώριμος στις αρχές ο δράστης της δολοφονίας έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι - «Ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του

Επιστολική ψήφος: 186.117 Έλληνες από 127 διαφορετικές χώρες έχουν εγγραφεί – Λήγει σήμερα η προθεσμία

Υφυπουργός Δικαιοσύνης: Εκτιμώ σχεδόν βέβαιη την έφεση του Εισαγγελέα στην απόφαση για το Μάτι

Αύριο θα καταβληθούν μέσω ΟΠΕΚΑ τα κοινωνικά επιδόματα στους δικαιούχους

Έσπασε φράγμα στο Ναϊρόμπι - Δεκάδες νεκροί - Ψάχνουν αγνούμενους στις λάσπες

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο Κασσελάκη