Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Ο κ. Καμίνης ζητά εκ νέου την παραίτηση Τόσκα με τον υπουργό να «χρεώνει» στον δήμαρχο πολιτική σκοπιμότητα.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμίνης επανέλαβε το αίτημά του για την παραίτηση του υπουργού. «Πόσοι κάδοι, πόσα τρόλεϊ, πόσα περίπτερα πρέπει να καούν στο ίδιο σημείο και πόσα αγάλματα πρέπει να καταστραφούν για να παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας ένας υπουργός;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας που τόνισε ότι η ικανότητα της αστυνομίας είναι «αδιαμφισβήτητη».

Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην πολιτική ηγεσία και προσωπικά στον Νίκο Τόσκα, ο κ. Καμίνης σχολίασε πως, αν και δεν έχει ζητήσει, ποτέ στο παρελθόν, την παραίτηση κάποιου υπουργού, προβαίνει σε αυτό το αίτημα τώρα καθώς η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Απαντώντας, μέσω ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για εκστρατεία συκοφάντησής εις βάρος του, εκ μέρους του δημάρχου, αφήνοντας αιχμές πως ο κ. Καμίνης «έχει άλλες επιδιώξεις και πολιτικές φιλοδοξίες»: «Από συνήγορος του πολίτη έχει γίνει συνήγορος άλλων συμφερόντων και πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω. Τόσο χρόνια που η Αθήνα καιγο΄ταν γιατί δεν ζητούσε παραιτήσεις;»

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας