Το αθλητικό συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA ενέκρινε την Πέμπτη μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στους κανόνες της Formula 1, που θα έχουν ισχύ από το πρωτάθλημα του 2015.

Η πιο σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με τις περιόδους της εισόδου του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, καθώς πλέον θα ακολουθούνται από εν στάση επανεκκίνηση από το γκριντ. Η ισχύουσα διαδικασία επανεκκίνησης του αγώνα θα τηρείται μόνο εφόσον χρειαστεί στους δύο πρώτους γύρους του αγώνα (ή μετά από επανεκκίνησή του), καθώς επίσης κι εφόσον απομένουν πέντε γύροι για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο αριθμός των κινητήρων που θα μπορεί να έχει ένας πιλότος στη διάρκεια της σεζόν είναι τέσσερις, αλλά αν οι αγώνες του πρωταθλήματος είναι πάνω από 20, ο αριθμός αυξάνεται στους πέντε. Η ποινή για αντικατάσταση κινητήρα είναι η εκκίνηση από το τέλος του grid κι όχι από το pit lane.

Παράλληλα, ο αριθμός των δοκιμών πριν την έναρξη της σεζόν θα είναι τρεις τετραήμερες στην Ευρώπη για το 2015 και για το 2016 θα μειωθεί σε δύο τετραήμερα τεστ. Επίσης θα υπάρχουν δύο δοκιμές στη διάρκεια της σεζόν στην Ευρώπη αντί για τέσσερις, ενώ οι δύο από αυτές τις δοκιμές θα αφορούν αποκλειστικά νέους πιλότους.

Τέλος, εγκρίθηκαν αλλαγές στις «μύτες» των μονοθεσίων για να είναι πιο ασφαλείς και… ελκυστικές, όπως και η είσοδος των μονοθεσίων στο parc ferme από την αρχή της τελευταίας ελεύθερης δοκιμής κι όχι από την αρχή των κατατακτήριων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!