Επιστρέφουν σήμερα στο σχολείο οι μαθητές της επικράτειας, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού.

Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα μεταβεί στο κτηριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια, για να παραστεί στην τελετή Αγιασμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου.

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα θα παραβρεθεί στον αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στην τελετή αγιασμού στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου.

Από τη Λέρο η υπουργός θα αναχωρήσει με σκάφος για την Κάλυμνο προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό στο “Νικηφόρειο” ΕΕΕΚ , το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παρευρεθεί στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία θα τελέσει τον αγιασμό ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης θα παραστεί στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα παραστεί στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου .

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας θα παραβρεθεί στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ και του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Πόλη.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη